Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΕΡΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία

Με απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς συρρίκνωσης των δικαιωμάτων τους βρίσκονται οι, περίπου, 60 εργαζόμενοι της «Βιομηχανίας Δερμάτων Ελλάδας ΑE» (βυρσοδεψείο) που βρίσκεται στην Αχαΐα.

Η εργοδοσία την προηγούμενη βδομάδα, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 18 του Οκτώβρη θα εφαρμόσει την εκ περιτροπής εργασία και οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν τέσσερις αντί για πέντε μέρες τη βδομάδα. Η μείωση των ημερών εργασίας θα συνοδεύεται βέβαια και από ανάλογη μείωση του μισθού και του αριθμού των ενσήμων. Ακόμα ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει την παροχή ρούχων και παπουτσιών εργασίας και γάλακτος. Παροχές που προβλέπονται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι οποίες συνδέονται άμεσα με την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας. Για την κατάργηση αυτών των παροχών το Σωματείο έχει ήδη καταφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Συνολικότερα, οι εργαζόμενοι από την περασμένη Τρίτη έως και χτες έχουν πραγματοποιήσει τετράωρες στάσεις εργασίας, ενώ στη χτεσινή Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα κλιμακώνοντας την αγωνιστική τους αντίδραση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ