Κυριακή 10 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στη δράση με μαχητικότητα και αισιοδοξία

Με το βλέμμα στραμμένο στις μάχες που έρχονται, πραγματοποίησαν οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ την παναττική τους συνάντηση. Στη συζήτηση, οι γυναίκες μετέφεραν τόσο τον απολογισμό της δράσης του προηγούμενου διαστήματος, όσο και τις σκέψεις που έχουν για τη συνέχεια. Ηδη, η κοινωνική συμμαχία στην οποία συμμετέχει η ΟΓΕ μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ, έχει κάνει τα πρώτα της βήματα, έχει προχωρήσει σε σημαντικές πρωτοβουλίες.

Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ έδωσαν το «παρών» στις παρεμβάσεις σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να μη μείνει κανείς χωρίς ρεύμα και νερό, επειδή αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό. Διεκδίκησαν και πέτυχαν να αποκατασταθεί η παροχή στις περιπτώσεις που οι υπηρεσίες είχαν προχωρήσει σε διακοπή. Συνάντησαν την ανταπόκριση των γυναικών που περίμεναν στις ουρές των ταμείων, σε πολλές περιπτώσεις για να ζητήσουν διακανονισμό του χρέους τους, χωρίς να είναι βέβαιες πως τελικά θα καταφέρουν να το εξοφλήσουν. Κατήγγειλαν τις απολύσεις μητέρων και εγκύων που πολλαπλασιάζονται και συνέβαλαν στην κινητοποίηση για να ανακληθούν. Με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, μπήκαν μπροστά για να μην πληρώσουν οι γονείς για τα αναλώσιμα που χρειάζονται τα σχολεία, όπως σε πολλές περιπτώσεις τους ζητήθηκε.

Χωρίς καμία επανάπαυση, η ΟΓΕ θα συνεχίσει τη δράση αυτή, θα την εντείνει μπροστά στην επίθεση που κλιμακώνεται. Οι απολύσεις αυξάνονται και η ανεργία διογκώνεται, ενώ την ίδια στιγμή περικόπτονται ακόμα και τα πενιχρά επιδόματα ανεργίας. Τα σχολεία, αργά ή γρήγορα, θα ζητήσουν ξανά από τους γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη και μάλιστα αυτή τη φορά πιο βαθιά, αφού θα χρειαστεί να πληρώσουν για το πετρέλαιο και άλλες λειτουργικές δαπάνες. Στα σκαριά βρίσκεται η αύξηση στον ΦΠΑ και στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα συρρικνώσει το λαϊκό εισόδημα.

Κανένας εφησυχασμός δε χωράει μπροστά στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να βγάλει η κυβέρνηση από το συρτάρι. Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε οργανωμένη δράση, σε εναντίωση στη στρατηγική του κεφαλαίου. Απευθύνει κάλεσμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και αποδυνάμωσης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των αναχωμάτων τους. Τονίζει πως η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι κλειδί για να καταδικαστεί το μνημόνιο και ο «Καλλικράτης», για να δυναμώσει η λαϊκή πίεση, για να σταλεί μήνυμα ρήξης και αντεπίθεσης και να αρχίσει να γέρνει η πλάστιγγα υπέρ του λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ