Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10793

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ
Απειθαρχία, πάλη για τα λαϊκά συμφέροντα με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο λαός να προβληματιστεί από την Ικαριά που ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑ.Ο.Σ. ενώθηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο. Δεν έχουν στρατηγικές διαφορές. Τους ενώνει η διάθεσή τους να τσακίσουν το κίνημα, να βάλουν στη γωνία το ΚΚΕ, επειδή εκφράζει τις ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ διατράνωσαν χθες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έδωσαν δυναμικό «παρών» σε ολόκληρη τη χώρα καλώντας το λαό να μη χαρίσει ούτε μία ψήφο ανοχής στην πολιτική που τον καταδικάζει στην ανέχεια

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
  • Το γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ αγκάλιασε χθες το κτίριο των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στην Αθήνα, εκφράζοντας την ανάγκη του λαού να ληφθούν μέτρα άμεσης ανακούφισής του: «Μείωση 30% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο»!
  • Το ΠΑΜΕ κάλεσε το λαό να αντισταθεί στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, να μην επιτρέψει τις νέες ληστρικές αυξήσεις στο ρεύμα και τις συνεχείς διευκολύνσεις και απαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΕΛ.  21

Οι ένοχοι της διαφθοράς

Προπαγανδίζουν τα αστικά ΜΜΕ ότι ο κ. Γιούνκερ είπε πως ο Γ. Παπανδρέου δήλωνε ότι κυβερνά μία χώρα όπου υπάρχει διαφθορά. Σκέτος αποπροσανατολισμός αυτή η προπαγάνδα. Θέλουν να συνδέσουν την κρίση με τη διαφθορά. Αλλά κρίση είχαν οι ΗΠΑ, η Ιρλανδία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία. Ολοι είχαν λαμόγια όπως στην Ελλάδα; Η ΝΔ λέει: Την κρίση δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ λέει την έκαναν τα λαμόγια της ΝΔ. Αυτή η συζήτηση οδηγεί στο να μην καταλαβαίνουν οι εργαζόμενοι τη βαθύτερη ουσία της κρίσης, οικονομική κρίση του καπιταλισμού που αγκαλιάζει το σύνολο του καπιταλιστικού κόσμου. Η κρίση στην Ευρώπη οξύνθηκε με την απελευθέρωση της αγοράς, από το 1992 με τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Βεβαίως, υπάρχει και διαφθορά και διεφθαρμένοι, αλλά θέλουν να κάνουν το λαό συνένοχο. Τα αστικά κόμματα συνέβαλαν στη διαφθορά με διάφορους τρόπους και την άφηναν να υπάρχει γιατί ήταν ο εύκολος τρόπος να εξαγοράζουν εργαζόμενους. Ηταν ένας από τους τρόπους που χτυπήθηκε στην Ελλάδα ένα ισχυρό κίνημα που υπήρχε από την Κατοχή και ένα από τα ισχυρότερα στην Ευρώπη. Το κίνημα χειραγωγήθηκε και μέσω της διαφθοράς. Τώρα έρχονται αυτοί που καλλιέργησαν τη διαφθορά και λένε το λαό διεφθαρμένο. Πρέπει να τιμωρηθούν πολιτικά οι ένοχοι, που είναι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και στις εκλογές με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ.



ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποιήσεις για το δικαίωμα σε σίτιση, στέγαση , μετακίνηση

ΣΕΛ.  25
ΠΑΜΕ
Στηρίξτε «Λαϊκή Συσπείρωση»!

ΣΕΛ.  3
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ισόβια για Κορκονέα, δέκα χρόνια για Σαραλιώτη

ΣΕΛ.  24
ΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκέντρωση κόντρα στην ελληνοϊσραηλινή άσκηση

ΣΕΛ.  17
ΑΝΕΡΓΟΙ-ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
Στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών

Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Η κυβέρνηση ανερυθρίαστα σχεδιάζει ένα νέο έγκλημα. Να παραδώσει τους άνεργους και τους χρόνια πάσχοντες στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Αυτό αποκάλυψε η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη μιλώντας σε συνέδριο ασφαλιστικών εταιρειών.

Την ίδια ώρα μέσω του ΙΚΑ αρνείται, για λόγους κόστους, τα αναγκαία θεραπευτικά υποδήματα σε ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη, εκτιμώντας ως φθηνότερο τον ακρωτηριασμό.


ΣΕΛ.  18  -  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ