Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΒ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εντείνει τις προκλήσεις με τις πλάτες κυβέρνησης και ΓΣΕΕ

Πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ έκαναν χτες εργαζόμενοι από Γάλατα - Τρόφιμα Ποτά και λογιστές

Με το παιδί του πήγε στη χτεσινή κινητοποίηση ο εργάτης της φωτογραφίας
Με το παιδί του πήγε στη χτεσινή κινητοποίηση ο εργάτης της φωτογραφίας
Την ανάγκη να δυναμώσει η ταξική συσπείρωση και οργάνωση των εργατών σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, γιατί μόνο έτσι θα μπουν εμπόδια και θα δοθεί απάντηση στην εργοδοτική επιθετικότητα, ανέδειξε η κινητοποίηση που έκαναν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι από Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά και λογιστικά γραφεία για ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Αφού συναντήθηκαν έξω από τα γραφεία των κλαδικών τους συνδικάτων στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν και έκαναν πορεία μέχρι τα γραφεία του ΣΕΒ. Εκεί έγινε συνάντηση των εκπρόσωπων του ΣΕΒ και των εμπόρων με τις Ομοσπονδίες των Λογιστών και των Εργαζομένων στο Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά. Εχοντας συμμάχους την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, βιομήχανοι και μεγαλέμποροι ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να δώσουν αυξήσεις πέρα από αυτές που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΕΕ), και ότι αν δώσουν αυξήσεις υπάρχει κίνδυνος να τις ακυρώσει η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου! Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκαν ότι θέλουν να βοηθήσουν τους εργάτες αλλά δεν τους αφήνουν...

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΓΣΕΕ προβλέπει μηδενικές αυξήσεις - δηλαδή παραπέρα μειώσεις των μισθών λόγω του πληθωρισμού. Η απάντηση των εργοδοτών δείχνει πόσο επιζήμια είναι, για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, η στάση των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενισχύουν και στηρίζουν την εργοδοτική ασυδοσία και αδιαλλαξία. Αναδεικνύεται έτσι η ανάγκη καταδίκης των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που προωθούν αυτές τις θέσεις.

Μετά τη συνάντηση, ο Κ. Λιαπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών, κατήγγειλε τη στάση των βιομηχάνων και κάλεσε σε ένταση της μάχης για καλύτερη οργάνωση των εργαζομένων, για συντονισμό της αγωνιστικής δράσης και προώθηση της συμμαχίας με τα λαϊκά στρώματα, ώστε από καλύτερες θέσεις να συνεχίσουν τον αγώνα για τις συμβάσεις και να βάλουν εμπόδια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική. Στην παρέμβαση συμμετείχαν αντιπροσωπείες εργαζομένων από διάφορους μεγάλους χώρους δουλειάς, όπου καθημερινά εντείνονται οι αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας μαρτυρώντας την ανάγκη να στηθούν παντού πυρήνες οργάνωσης με το ΠΑΜΕ.

  • Αγωνιστική παρέμβαση οργάνωσε χτες το απόγευμα και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και απλήρωτων του κλάδου. Μεταξύ άλλων το συνδικάτο διεκδικεί: Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Καμιά αύξηση σε πετρέλαιο θέρμανσης - ρεύμα - νερό - τηλέφωνο. Μείωση 30% στο ρεύμα. Εκτακτη ενίσχυση όλων των ανέργων με 1.500 ευρώ. Απαγόρευση πλειστηριασμών - απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος - νερού - τηλεφώνου για όλους τους ανέργους, για όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους κτλ. Εγινε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του συνδικάτου και μετά πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας, του οποίου όμως η ηγεσία δεν ήταν εκεί για να δεχτεί τους εργαζόμενους.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε εξέλιξη η αγωνιστική προετοιμασία σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς(2022-06-15 00:00:00.0)
Φουσκώνει το απεργιακό ποτάμι με την καθημερινή δράση των σωματείων(2022-03-15 00:00:00.0)
Δραστηριότητα με επίκεντρο τις Συλλογικές Συμβάσεις(2018-02-24 00:00:00.0)
Στη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας(2018-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ