Σάββατο 24 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 25 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Δραστηριότητα με επίκεντρο τις Συλλογικές Συμβάσεις

Πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις, συσκέψεις και συνελεύσεις, με επίκεντρο τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις σε μισθούς και βελτίωση των όρων εργασίας, αναλαμβάνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Σε Γενική Συνέλευση καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Κυριακή 25/2, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως). «Οι εμποροϋπάλληλοι δεν μπορούμε πλέον να εργαζόμαστε όπως και όσο θέλει η εργοδοσία, υπό το φόβο της απόλυσης, της αξιολόγησης και της επίπληξης.Παλεύουμε για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», αναφέρει.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής ολοκληρώνει προσχέδιο κλαδικής Σύμβασης με βάση το οποίο θα προχωρήσει, το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη, σε συναντήσεις με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου. Παράλληλα, καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 7/3 (αίθουσα Συνδικάτου Οικοδόμων).

Η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε, αποφάσισε να οργανώσει το Μάρτη συσκέψεις ανά περιοχή και ανά μεγάλη εταιρεία με θέμα την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών για την κλαδική ΣΣΕ.

Επιπλέον, στην Αττική, Γενικές Συνελεύσεις προγραμματίζουν το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής στις 26/2, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος) και το Παράρτημα Πειραιά της Ενωσης Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής στις 7/3.

Στην Αχαΐα έχουν προγραμματιστεί Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου Τροφίμων - Ποτών Αχαΐας στις 4/3 και του Σωματείου Οικοδόμων Πάτρας στις 7/3.

Στη Ζάκυνθο θα κάνουν Γενικές Συνελεύσεις τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 28/2 και Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις 3/3.

Σε Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία

Σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 5/3, στις 5 μ.μ., στα γραφεία της Πανελλήνιας Ενωσης Ξενοδόχων (Σταδίου 24) καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, ενάντια στα σχέδια των ξενοδόχων και του εργοδοτικού συνδικαλισμού να υπογράψουν κλαδική Σύμβαση με κατάργηση του σταθερού ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας για τους εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους. Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του για τις ΣΣΕ το κλαδικό Συνδικάτο καλεί σε συνεδρίαση του Συντονιστικού των σωματείων του κλάδου στην Αττική, τη Δευτέρα 5/3, στις 2 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Royal Olympic». Εχει επίσης αποφασίσει 2 και 3 Μάρτη να είναι διήμερο εξορμήσεων και συσκέψεων σε επισιτιστικά καταστήματα και ξενοδοχεία για τις ΣΣΕ.

Την Τετάρτη 28/2, στις 7 μ.μ., η Σωματειακή Επιτροπή στις επιχειρήσεις «Goody's» και «Everest» καλεί σε σύσκεψη, στα γραφεία του Συνδικάτου. Σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Grand Resort» (Παρασκευή 2/3, 10.30 π.μ.) και Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» (Δευτέρα 5/3, με στάση εργασίας 1 - 4 μ.μ.).

Σε Τρόφιμα - Ποτά

Περιοδείες σε εργοστάσια και επιχειρήσεις του κλάδου σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία έκανε το προηγούμενο διάστημα η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών.

Κλιμάκιο της Διοίκησης της Ομοσπονδίας συζήτησε με εργαζόμενους σε πολλούς χώρους δουλειάς (ΚΑΛΑΣ, ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ, ΣΕΛΕΚΤΑ, ΡΟΔΟΠΗ, ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΗΟΝΟS, PELOPAC, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, LA FARM, ΒΙΟΛΑΝΤΑ), γύρω από την ανάγκη υπογραφής νέων ΣΣΕ στον κλάδο με αυξήσεις στους μισθούς και την απόφαση της Ομοσπονδίας και σωματείων για την οργάνωση κινητοποιήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε εξέλιξη η αγωνιστική προετοιμασία σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς(2022-06-15 00:00:00.0)
Σε απεργιακούς ρυθμούς για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις(2022-06-09 00:00:00.0)
Προγραμματισμός δράσης με αιχμή τις ΣΣΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση(2019-11-14 00:00:00.0)
Αγωνιστικός βηματισμός για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων(2018-02-22 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες αγώνα με αιχμή τις Συλλογικές Συμβάσεις(2018-02-21 00:00:00.0)
Στη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας(2018-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ