Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ
«Θάλασσες ευρώ μόνο για την πλουτοκρατία»

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Αγωνιστικό περιεχόμενο στη χτεσινή κινητοποίηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) στο υπουργείο Οικονομικών, αναδεικνύοντας αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των αναπήρων και οικογενειών τους έδωσαν οι δυνάμεις της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ) Παραπληγικών - Βαριά Κινητικά Αναπήρων και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑΑΝ).

«Σάλιο δεν υπάρχει για Πρόνοια - Υγεία, θάλασσες τα ευρώ για την πλουτοκρατία», «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ληστεύουν το λαό για την πλουτοκρατία», φώναξαν οι αγωνιστές ανάπηροι. Απαίτησαν αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή, καμία περικοπή σε συντάξεις, επιδόματα, παροχές, «όχι» στην Κάρτα Αναπηρίας που λειτουργεί ως εργαλείο περικοπών, να σταματήσει κάθε πληρωμή για φάρμακα, υλικά, τεχνικά βοηθήματα, πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, δημόσια κέντρα αποκατάστασης, δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους κ.ά.

Στον αντίποδα, η πλειοψηφία της ηγεσίας του ΠΑΣΠΑ εξήγγειλε τη χτεσινή κινητοποίηση κάτω απ' την πίεση του κόσμου. Εδωσε σ' αυτή αναιμικά αιτήματα που συγκαλύπτουν συνειδητά τις αιτίες των προβλημάτων και τους υπεύθυνους. Στην ανακοίνωση που μοίρασαν οι αγωνιστές ανάπηροι επισήμαναν τις τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας της ΕΣΑΜΕΑ, της ΕΟΚΑ αλλά και της πλειοψηφίας του ΠΑΣΠΑ, που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την πολιτική των κυβερνήσεων που καρατομεί τα δικαιώματα των αναπήρων και λαϊκών οικογενειών, που καλλιεργούσαν αυταπάτες περί εξαίρεσης των αναπήρων και πρόβαλλαν αποπροσανατολιστικά αιτήματα.

Ξεκαθάρισαν ότι οι περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις, μισθούς και παροχές, τα άγρια χαράτσια για Υγεία, Πρόνοια, ειδική αγωγή, οι αυξήσεις στα καύσιμα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γίνονται ενώ οι κυβερνήσεις δίνουν άφθονο χρήμα στις τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Στο υπουργείο Οικονομικών η ηγεσία του ΠΑΣΠΑ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον υφυπουργό Φ. Σαχινίδη, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό. Ακολούθησε αποκλεισμός της οδού Φιλελλήνων και πορεία στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ