Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Παγίδα ο «αντιμνημονιακός» χαρακτήρας των εκλογών

Στο Δημαρχείο Χολαργού μίλησε χτες το απόγευμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Θανάσης Παφίλης
Θανάσης Παφίλης
Με την επισήμανση ότι οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη έχουν χαρακτήρα γενικευμένης πολιτικής μάχης, αλλά και ότι δεν αρκεί απλά το «όχι στο μνημόνιο» που καπηλεύονται διάφοροι «ανεξάρτητοι», «προοδευτικοί», «αντάρτες» υποψήφιοι περιφερειάρχες, μίλησε στο Δημαρχείο Χολαργού χτες το απόγευμα ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η Βαγγελιώ Πλατανιά, υποψήφια δήμαρχος Χολαργού - Παπάγου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Θ. Παφίλης αποκάλυψε την κοροϊδία και τις αυταπάτες που καλλιεργούνται για να εκφράσει η λαϊκή ψήφος στήριξη στην κυβερνητική πολιτική. «Το να πει κανείς είμαι "κατά του μνημονίου", δε λέει τίποτα», υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Χαρακτηριστικά είναι όσα λέει ο Αλ. Μητρόπουλος, ο οποίος στηρίζεται και από τον ΣΥΝ, ότι δηλαδή ψηφίστε μας να πείσουμε την κυβέρνηση ότι υπάρχει διαφορετικός δρόμος! Και μάλιστα - συνέχισε ο Θανάσης Παφίλης - μέσα στην ΕΕ! Μα, αλήθεια, δεν είναι η ΕΕ ένας από τους εταίρους του μνημονίου; Ωστόσο, το χειρότερο είναι ότι η υποψηφιότητα του Αλ. Μητρόπουλου καλλιεργεί αυταπάτες για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, σημείωσε. Την ίδια κοροϊδία απευθύνει στους εργαζόμενους και ο Γ. Δημαράς, ο οποίος, λέει, ψήφισε «παρών» στη Βουλή όταν κατατέθηκε προς ψήφιση το μνημόνιο, αλλά θα εφαρμόσει τον «Καλλικράτη» και έχει στηρίξει όλα τα νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ, τα οποία αποτελούν το σπόνδυλο της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να μη μιλήσουμε για τη ΝΔ, συνέχισε ο υποψήφιος του ΚΚΕ, που ζητάει δήθεν ένα «άλλο μείγμα» μνημονίου, ενώ και ως κυβέρνηση έχει βάλει πλάτη σε αυτή την πολιτική και στο Ευρωκοινοβούλιο την έχει στηρίξει.

Αναφορικά με τον Γιάννη Σγουρό και τη δήλωσή του κατά του μνημονίου, την οποία την επομένη προσπάθησε να «μαζέψει», ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε ότι η δημαγωγία και το παιχνίδι εντυπώσεων είναι ολοφάνερα.

Είναι παγίδα ο αντιμνημονιακός χαρακτήρας που προσπαθούν να προσδώσουν στις εκλογές διάφορες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες στηρίζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την κυβέρνηση, αλλά και προβάλλουν τον καπιταλισμό ως μονόδρομο γενικότερα. Επιδιώκουν να διασπάσουν τις ψήφους των εργαζομένων, ώστε να μην ενισχυθεί μαζικά η «Λαϊκή Συσπείρωση», ο μόνος πολιτικός αντίπαλος που εκφράζει τη ρήξη με την εξουσία των μονοπωλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα(2010-10-16 00:00:00.0)
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...(2010-10-12 00:00:00.0)
Κοροϊδία η «αντιμνημονιακή» φιλολογία(2010-10-06 00:00:00.0)
Ούτε είδε, ούτε άκουσε ο κ. Λαζόπουλος(2010-09-30 00:00:00.0)
Η βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος(2010-09-22 00:00:00.0)
Στήνουν παγίδες για να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού(2010-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ