Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10778

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Ρεύμα φτηνό για το λαό με την Ενέργεια λαϊκή περιουσία
  • Ο τομέας Ενέργειας της Ελλάδας πρέπει είναι λαϊκή περιουσία. Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Στις σημερινές συνθήκες να ανήκει στο Δημόσιο, χωρίς αυταπάτες ότι το Δημόσιο σήμερα ταυτίζεται με το λαϊκό συμφέρον.
  • Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ με πλήρη δικαιώματα, Ενέργεια, που να κοστίζει φθηνά στο λαό. Δεν μπορείς να κάνεις αποτελεσματικό αγώνα για τα συμφέροντά σου, χωρίς να έχεις καθαρό στο κεφάλι σου πού οφείλεται η κρίση.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ πλουτοκρατία - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που ληστεύουν το λαό

Χιλιάδες εργάτες, ΕΒΕ, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες από τα λαϊκά στρώματα διαδήλωσαν δυναμικά στα κοινά συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα, για να μην περάσουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, στον ΦΠΑ, στο πετρέλαιο θέρμανσης

«Καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, αέριο για τους άνεργους και τους απλήρωτους», απαιτούν οι εργάτες! «Τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια ενισχύει η κυβέρνηση, ενιαίος αγώνας ενάντιά τους», διατράνωσαν οι αυτοαπασχολούμενοι. Στα χωριά υπάρχει μαρασμός. «Οργανωμένη πάλη κόντρα στην πολιτική που μας φέρνει εξαθλίωση», βροντοφώναξαν οι φτωχοί αγρότες. «Απειθαρχούμε στο μνημόνιο, στην ΕΕ και την κυβέρνηση. Οργάνωση για την ανατροπή», διακήρυξαν οι σπουδαστές και οι φοιτητές. «Βάλε πάγο στα κέρδη τους. Πριν αυτά παγώσουν τα παιδιά σου», το σύνθημα της ΟΓΕ.


ΣΕΛ.  8  -  11

ΜΑΘΗΤΕΣ
Ξεκίνημα της χρονιάς με πολύμορφες κινητοποιήσεις

Την πρώτη συντονισμένη απάντησή τους στην ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνεται για τις λαϊκές οικογένειες και για τα σχολεία έδωσαν χτες σε διάφορες περιοχές της χώρας οι μαθητές, πραγματοποιώντας πολύμορφες κινητοποιήσεις.


ΣΕΛ.  16  -  17

Νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο

Ο «Ριζοσπάστης» ρώτησε χτες τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αν «όσα είπε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στη Νέα Υόρκη, ότι θα εξασφαλίσει ειδικό φορολογικό δεκαετές καθεστώς για τις επενδύσεις fast track, σημαίνει ότι θα μειωθεί η φορολογία για τους ξένους επενδυτές κάτω από 20%». Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες. Είναι μία σκέψη. Είναι όμως δεδομένο ότι θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα σε επενδυτές οι οποίοι θα έρθουν να επενδύσουν στη χώρα μας». Αρα η κυβέρνηση ετοιμάζει φορολογικό παράδεισο για τις καπιταλιστικές επενδύσεις, όταν την ίδια ώρα η φοροληστεία του λαού συνεχίζεται και εντείνεται με τους ειδικούς φόρους σε πετρέλαιο θέρμανσης, τα τέλη στη ΔΕΗ, τη μεταφορά στον υψηλό συντελεστή και άλλων πολλών προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να, γιατί χρειάζεται συσπείρωση στο μετωπικό σχήμα ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ για κλιμάκωση και ένταση των ταξικών αγώνων, απεγκλωβισμό από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, συμπόρευση με το ΚΚΕ και ενίσχυσή του στις εκλογές 7 Νοέμβρη με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση».



ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Σφυρίζει λήξη των αγώνων

ΣΕΛ.  19
ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»
Ενισχύεται το οπλοστάσιο της καταστολής

ΣΕΛ.  22
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Διαφημίζει φτηνούς και παραγωγικούς εργάτες!

ΣΕΛ.  14  -  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Ξεκοκαλίζουν δημόσια φιλέτα και λαϊκές ανάγκες

ΣΕΛ.  14  -  15
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φρένο στις αντιδραστικές αλλαγές στην Εκπαίδευση

Τα οξυμένα προβλήματα στη λειτουργία της Εκπαίδευσης ως αποτέλεσμα της βαθιά ταξικής πολιτικής, που υλοποιούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και οι εκπρόσωποί τους στην τοπική διοίκηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες στη Θεσσαλονίκη ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ