Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ανταλλαγή πυρών στη μεθόριο της Γάζας

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Ενταση επικρατεί από την Πέμπτη το βράδυ στη μεθόριο του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας μετά από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός κατά τεσσάρων στόχων, όπως υποστηρίζει η «Χαμάς» (δύο ανταπαντά ο ισραηλινός στρατός). Κατά την ισραηλινή πλευρά επρόκειτο για «αντίποινα» στις εκτοξεύσεις ρουκετών που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, με την πλέον πρόσφατη το πρωί της Πέμπτης, η οποία και προσγειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή Σαάρ Χανεγκέβ, χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Η «Χαμάς» υποστήριξε ότι από τις αεροπορικές επιδρομές επλήγη και ένα κέντρο εκπαίδευσής της με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα. Νέα ρουκέτα εκτοξεύτηκε χτες το πρωί και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν, αργά το απόγευμα χτες, ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών στη μεθόριο, από την οποία, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, τραυματίστηκαν πέντε άτομα, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, κυκλοφορούσε η είδηση ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να παρατείνει το «πάγωμα των εποικισμών» υποστηρίζοντας ότι, όπως αποδείχτηκε, έχει «πολύ καλά αποτελέσματα και μπορεί να βοηθήσει στην πρόοδο των άμεσων ειρηνευτικών συνομιλιών». Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές, στις δηλώσεις του ο Ομπάμα επεσήμανε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Νετανιάχου «λόγω των αντιδράσεων εντός του κυβερνητικού συνασπισμού».

Τις άμεσες ισραηλινο-παλαιστινιακές συνομιλίες, που θα επαναληφθούν εντός της επόμενης βδομάδας στο Σαρμ ελ Σέικ της Αιγύπτου, σχολίασε και ο Ιρανός πνευματικός ηγέτης, Αγιατολάχ Χαμενεΐ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για απόπειρα της Δύσης «να συγκαλύψει τα ισραηλινά εγκλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ