Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑ
Παρεμβάσεις ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ για τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Απαίτησαν να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν άνεργο

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση που έκαναν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ και ΜΑΣ τον Αύγουστο, ενάντια στην αύξηση της τιμής του ψωμιού
Στιγμιότυπο από την παρέμβαση που έκαναν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ και ΜΑΣ τον Αύγουστο, ενάντια στην αύξηση της τιμής του ψωμιού
Αγωνιστική παρέμβαση για την υπεράσπιση της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης πραγματοποίησαν χτες το πρωί στη ΔΕΗ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ στα Γιάννενα, απαιτώντας να μη διακοπεί η παροχή ρεύματος σε κανέναν άνεργο, απολυμένο, απλήρωτο εργαζόμενο, τη μείωση κατά 30% των τιμολογίων. Προβάλλοντας την ανάγκη αγωνιστικού συντονισμού εργαζομένων, λαϊκών στρωμάτων και νεολαίας, της αντιμονοπωλιακής οργάνωσης του λαού, μοίρασαν ανακοίνωση και άπλωσαν το πανό ενάντια στη νέα αύξηση των τιμολογίων κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς και στον τομέα της ενέργειας. Αγωνιστικό «παρών» έδωσαν και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ» που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, από χτες, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων από την εργοδοσία που φτάνουν τους 3 μήνες.

Στην αγωνιστική πρωτοβουλία συμμετείχαν και οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Ηπείρου και το δήμο Ιωαννιτών Κώστας Κωτσαντής και Δημήτρης Τασιούλας αντίστοιχα καταδεικνύοντας πως ο λαός στην πάλη του για να μην πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης χρειάζεται δίπλα του εκλεγμένους ασυμβίβαστους αγωνιστές που δε θα διστάζουν να σηκώσουν πρώτοι τα βάρη του αγώνα. Στη συνέχεια παραδόθηκε το σχετικό ψήφισμα στη διοίκηση και ακολούθησε περιοδεία στους εργαζόμενους καλώντας τους μέσα από τα σωματεία, από επιτροπές αγώνα να λάβουν μέρος στην αντιμονοπωλιακή οργάνωση και πάλη.

Εκοψαν το ρεύμα σε άνεργο οικογενειάρχη

Την αντίθεση και αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε άνεργο οικογενειάρχη, εξέφρασαν χτες στους αρμόδιους της Εταιρείας στην Καβάλα, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και των συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, οι εκπρόσωποι των σωματείων διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα αυτό είναι γενικευμένο, καθώς και άλλοι πολίτες της Καβάλας, ευπαθείς ομάδες, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Επίσης, ζήτησαν την επανασύνδεση του ρεύματος σε όλους όσοι συγκαταλέγονται στις ευπαθείς ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ).

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και οργάνωση με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή λαίλαπα (για να επικοινωνήσουν με τις αντίστοιχες Γραμματείες, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6974.345.602 και 6948.863.445 για το ΠΑΜΕ, και 69471.224.170 για την ΠΑΣΕΒΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση της ΠΑΣΕΒΕ για το εορταστικό ωράριο (2015-12-29 00:00:00.0)
«Μπλόκο» σε διακοπή ρεύματος (2011-04-07 00:00:00.0)
Εκοψαν το ρεύμα σε τρεις οικογένειες ανέργων (2010-11-17 00:00:00.0)
Κόβουν το ρεύμα σε άνεργο νέο (2010-10-09 00:00:00.0)
Σήμερα για την Εκπαίδευση (2010-09-10 00:00:00.0)
Τα τιμολόγια του ηλεκτρικού (2010-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ