Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Στη Βουλή το νομοσχέδιο της «απελευθέρωσης»

Το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, ρύθμιση που στην ουσία προσβλέπει στην παραχώρηση των οδικών μεταφορών στις μεγάλες, ελληνικές και ξένες, μεταφορικές εταιρείες, μέσω της κατάργησης των αδειών για την κυκλοφορία των φορτηγών δημόσιας χρήσης, φέρνει την επόμενη βδομάδα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με επιστολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα προς τον πρόεδρο της Βουλής, το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη Τρίτη, 7 του Σεπτέμβρη, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την απελευθέρωση του αριθμού των χορηγούμενων αδειών φορτηγών δημόσιας χρήσης και τη χορήγηση αδειών, μετά από μία τριετία, αντί συμβολικού αντιτίμου. Στο μέτρο αντιδρούν όσοι έχουν παρόμοια φορτηγά οχήματα, μια και για την απόκτηση των αδειών που διαθέτουν έχουν πληρώσει δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ποσά τα οποία απαξιώνονται πλήρως, από τη στιγμή που οι άδειες θα δίνονται πλέον σχεδόν δωρεάν.

Η παράλληλη ρύθμιση για την απελευθέρωση και των κομίστρων των οδικών μεταφορών, είναι βέβαιο ότι θα ευνοήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες με τους μεγάλους στόλους που διαθέτουν μπορούν εύκολα να «χτυπήσουν» τις τιμές εκτοπίζοντας τους μικρούς του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ