Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα

Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής σε βάρος ασθενών και εργαζομένων καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο

Κάλεσμα σε εργαζόμενους, σωματεία και φορείς, να κάνουν δικιά τους υπόθεση το ζήτημα της αποκλειστικής και ουσιαστικής δημόσιας δωρεάν Υγείας ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας που θα επιδεινώσει η νέα αντιδραστική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό με βάση τις σύγχρονες και αυξημένες πληθυσμιακές ανάγκες της περιοχής, όπου ο μέσος όρος κάθε μήνα των ασθενών που περνάνε από το νοσοκομείο είναι 1.000 με 1.100 άτομα, αποτυπώνονται στην απουσία βασικών ιατρικών ειδικοτήτων και στην ανεπαρκή κάλυψη των εφημεριών, στην υπολειτουργία κλινικών.

Είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχουν ειδικότητες ενδοκρινολόγου, αγγειολόγου, πνευμονολόγου κ.ά. με τις εφημερίες των γιατρών να μην καλύπτουν τις ανάγκες ούτε κατά 50%. Στην παθολογική, τη μεγαλύτερη κλινική του νοσοκομείου, στη βραδινή νοσηλεία υπάρχει μόνο μία νοσηλεύτρια. Οι ελλείψεις προσπαθούν να μπαλωθούν με μετατάξεις, επικουρική απασχόληση και stage, συμβάσεις που λήγουν. Τα τμήματα οδηγούνται στα όρια της λειτουργίας τους, όπως η παιδιατρική κλινική και τα επείγοντα ή στο σοβαρό κίνδυνο να κλείσουν όπως π.χ. στο ακτινολογικό. Την κατάσταση οξύνει η συνταξιοδότηση 30 περίπου εργαζομένων. Το νοσοκομείο δεν είναι επανδρωμένο με μαγνητικό τομογράφο. Ελλείψεις υπάρχουν ακόμα και σε υλικά όπως στολές, γάντια κ.ά.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων με βάση τις πραγματικές λαϊκές υγειονομικές ανάγκες, όχι με το οργανόγραμμα που ισχύει σήμερα με δεδομένα ... 1986. Τη διασφάλιση της επάρκειας σε φάρμακα - ανεξάρτητα από λίστες - και υγειονομικό υλικό. Την εφαρμογή και τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για εργαζόμενους και ασθενείς. Την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σε άνεργους - ανασφάλιστους που δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις θεώρησης του βιβλιαρίου υγείας. Για το νέο νοσοκομείο απαιτεί την άμεση αποπεράτωση κατασκευής του, την εξασφάλιση της λειτουργίας και της χρηματοδότησής του από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ