Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΜΑΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Αφέθηκαν ελεύθεροι με παρέμβαση του ΠΑΜΕ

Ελεύθεροι αφέθηκαν ύστερα από την άμεση παρέμβαση της Γραμματείας Μεταναστών του ΠΑΜΕ οι 22 Σομαλοί πρόσφυγες που κρατούνταν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθήνας. Οι Σομαλοί πρόσφυγες είχαν συλληφθεί μαζί με άλλους 18 περίπου μετανάστες, την περασμένη Δευτέρα. Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους μετανάστες και σημειώνει:

«Η αγωνία τους να μετακινηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες ελπίζουν να βρουν δουλειά και καλύτερες συνθήκες επιβίωσης, τους μετατρέπει σε εύκολα θύματα εκμεταλλευτών, οι οποίοι εισπράττουν 2.500 με 3.000 ευρώ το κεφάλι για τη μεταφορά τους.

Πραγματικός παραβάτης και ένοχος είναι η αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, είναι η ιμπεριαλιστική πολιτική, είναι το κυνήγι των συμφερόντων των καπιταλιστών.

Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα συνεχίζουν σταθερά να είναι αλληλέγγυα στα προβλήματα των μεταναστών, των προσφύγων, των εργατών απ' όποια χώρα κι αν προέρχονται».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ