Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ξέμεινε από ονόματα και εντυπώσεις

Δεν αποδίδει τους προσδοκώμενους καρπούς η αναζήτηση υποψηφίων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ

Δυσφορία προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΝ η παρατεταμένη προσπάθεια της ηγεσίας να παίξει το χαρτί της εντυπωσιοθηρίας με την ακατάσχετη ονοματολογία. Οι κρούσεις που έγιναν σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από ορισμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και σε άλλα δημόσια πρόσωπα, όχι μόνο δεν απέδωσαν, αλλά κατέληξαν έτσι που πολλοί στην Κουμουνδούρου μιλούν για «φιάσκο» και «απαράδεκτο ερασιτεχνισμό».

Εντονη δυσαρέσκεια εκφράζουν στελέχη του ΣΥΝ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, για το γεγονός ότι έχει αναχθεί σε αυτοσκοπό η εξεύρεση ενός όποιου υποψηφίου, αρκεί αυτός να δηλώνει «πρώην» ή «διαφωνών» με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Αλλά και για την πλήρη παράκαμψη της παράταξης στον Δήμο Αθήνας, η οποία, όπως λένε, θα έπρεπε να έχει ενεργό ρόλο στην εξεύρεση υποψηφίου και όχι να αποτελεί λύση ανάγκης στην περίπτωση που ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αναγκαστεί να επιλέξει ένα στέλεχός της ως επικεφαλής.

Πληροφορίες λένε ότι η ηγεσία του ΣΥΝ έχει ρίξει όλο της το βάρος στο να πειστεί ο εργατολόγος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Α. Μητρόπουλος να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. Ο ίδιος δήλωσε χτες στο «Κανάλι 1» ότι επίσημη πρόταση για την περιφέρεια δεν του έχει γίνει.

Χτες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης μιλώντας στο «Κανάλι 1» υπερασπίστηκε την επιλογή του κόμματός του να ψάχνει υποψηφίους που θα σηματοδοτήσουν «τη συνάντηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς με δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου και της οικολογίας», βαφτίζοντας τέτοιους τους διαφωνούντες με πλευρές του μνημονίου στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, εκλέχτηκαν βουλευτές, με το ίδιο αντιλαϊκό πρόγραμμα του κόμματός τους.

Ο Ν. Βούτσης στο ρ/σ «Κόκκινο» δήλωσε πως ο ΣΥΝ προσπαθεί να «ενθαρρύνει διαδικασίες και διεργασίες» που θα επιφέρουν ρωγμή στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «δεν είμαστε εμείς που θα δώσουμε τις κομματικές επιλογές και τα σκυλιά δεμένα», για να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η ηγεσία του ΣΥΝ έδειξε «ολοκληρωτική περιφρόνηση» στους συμμάχους και αποφάσισε εν κρυπτώ την ανακήρυξη του Θ. Πετράκου, ως υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Ο Δ. Παπαδημούλης, το όνομα του οποίου «παίζει» για την περιφέρεια Αττικής στην περίπτωση που δεν μεταπειστεί ο Α. Μητρόπουλος, έκανε λόγο χτες για «λανθασμένους χειρισμούς, καθυστερήσεις και έλλειμμα συλλογικότητας» και υπερασπίστηκε την ύπαρξη δυνάμεων μέσα στο ΠΑΣΟΚ που «αρνούνται τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη αυτού του χώρου, επιμένουν σε μια γραμμή προοδευτική και σοσιαλδημοκρατική». Αγνωστο παραμένει, τέλος, τι θα πράξει τελικά ο Α. Αλαβάνος που φέρεται να σκέφτεται σοβαρά να κατέβει υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ