Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τεχνοκρατικές ... αστοχίες

Σε... «προβληματισμούς και ανησυχίες» εξαντλείται η αντίδραση που προκαλούν στην πλειοψηφία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) τα όσα εφιαλτικά για τους εργαζόμενους συγκεκριμενοποιούνται με τον πιο ωμό τρόπο στο επικαιροποιημένο κείμενο του μνημονίου μεταξύ κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη βδομάδα.

Στη βίαιη ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις και στο Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό, στο ενδεχόμενο να κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός, στο σαρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στη διόγκωση της ανεργίας η πλειοψηφία της ΕΣΕΕ διακρίνει απλώς... «τεχνοκρατικές αστοχίες».

Η αντιλαϊκή λαίλαπα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη όλο το τελευταίο διάστημα, με τις πλάτες συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σαν και της ΕΣΕΕ, που σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, που στέλνει βίαια στο περιθώριο δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και καταδικάζει στη φτώχεια τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, προκαλεί στον προεδρεύοντα του ΔΣ της ΕΣΕΕ «φιλοσοφικά ερωτήματα» του τύπου «υπάρχει τελικά σχέδιο; Υπάρχει στρατηγική; Και κυρίως θέλουν ή δε θέλουν να μας σώσουν;». Είναι ολοφάνερο, βέβαια, ότι ο κύριος Κορκίδης και η περί αυτόν πλειοψηφία γνωρίζουν άριστα ότι και σχέδιο υπάρχει και στρατηγική, με ένα και μοναδικό στόχο: Τη διάσωση και διαιώνιση της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας. Τη στήριξη με κάθε τρόπο των κερδών και της κυριαρχίας των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου. Το γιατί κάνουν πως πέφτουν απ' τα σύννεφα πλειοψηφίες σαν κι αυτές που, αντί να ενώνουν τη φωνή τους με εκείνη των εργαζομένων στους αγώνες, βλέπουν τον εχθρό του εισοδήματός τους στις λαϊκές κινητοποιήσεις, ο καθένας μπορεί να το υποψιαστεί. Ως λύκοι υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου, φορούν προβιά προβάτου κάνοντας τους ενδιαφερόμενους για τους μικρούς ΕΒΕ και τους εργαζόμενους. Να γιατί η πλειοψηφία των μικρεμπόρων πρέπει να τους καταγγείλει και να τους απομονώσει ως επικίνδυνους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ