Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Νέα αγωνιστική απάντηση

Τα συνδικάτα ετοιμάζουν τη νέα αγωνιστική τους απάντηση με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό στις 19 του Δεκέμβρη

Τη στιγμή που κλείνει η «αυλαία» της συζήτησης του αντεργατικού νομοσχεδίου στη Βουλή, με την ψήφισή του, οι εργαζόμενοι της χώρας, με μπροστάρη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ετοιμάζουν τη νέα τους αγωνιστική απάντηση ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2001, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 19 του Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος. Συλλαλητήριο διοργανώνει και η ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος. Ανάλογες κινητοποιήσεις προετοιμάζονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, ως συνέχεια των αγώνων που έχουν ξεδιπλωθεί, καθώς η σκληρή εισοδηματική πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης δεν είναι άσχετη από την αντεργατική πολιτική της.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει: «Είναι φανερό, επομένως, ότι πρόκειται για έναν βαθιά ταξικό αντιλαϊκό προϋπολογισμό.Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που υπηρετεί τις γενικότερες αντιλαϊκές, κοινωνικοοικονομικές αναδιαρθρώσεις και προωθεί την κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στις κατακτήσεις και δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Είναι ένας προϋπολογισμός στην υπηρεσία του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της "νέας τάξης πραγμάτων"».

Τονίζει ακόμη: «Η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι είναι άμεση ανάγκη να καταδικάσουν έμπρακτα αυτόν τον φιλομονοπωλιακό, αντιλαϊκό προϋπολογισμό, να τον καταψηφίσουν όπως και τη γενικότερη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, μέσα από ενιαία μέτωπα πάλης. Σ' αυτά τα πλαίσια, το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους, τη νεολαία, σε ενιαίο μέτωπο αντίστασης ενάντια σ' αυτόν τον προϋπολογισμό και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Στη Θεσσαλία

Με αγωνιστικά συλλαλητήρια θα διαδηλώσουν την καταδίκη τους στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλίας.

Στη Λάρισα το συλλαλητήριο κατά του κρατικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία και το διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Και στο Βόλο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών διοργανώνει την Τρίτη συλλαλητήριο καταδίκης του προϋπολογισμού. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην Καρδίτσα αγωνιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην κεντρική πλατεία στις 12.30 μ.μ. Συνδιοργανωτές του συλλαλητηρίου είναι το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων και δήμοι του νομού. Επίσης, η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων αποφάσισε να μείνουν κλειστοί όλοι οι δήμοι και οι κοινότητες στο νομό.

Στα Τρίκαλα μέχρι χτες το βράδυ συνεχιζόταν σύσκεψη που συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων για το συντονισμό της δράσης κατά του αντιλαϊκού προϋπολογισμού.

Η πάλη συνεχίζεται

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι συνεχίζει την πάλη του για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και τονίζει: «Ο νέος προϋπολογισμός για το 2001 συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή του ρότα. Εχοντας ως γνώμονα μόνο τον πολλαπλασιασμό των κερδών- υπερκερδών του κεφαλαίου δείχνει το δρόμο της μετα-ΟΝΕ εποχής, μιας εποχής λιτότητας πασπαλισμένης με το όραμα της ψευτο-Ολυμπιάδας».

Τέλος, σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα γιατί τα έχουν χάσει όλα. Στις 19 του Δεκέμβρη ο νέος προϋπολογισμός συζητιέται στη Βουλή. Το Συνδικάτο Οικοδόμων συμμετέχει στο συλλαλητήριο που θα γίνει την ίδια μέρα και καλεί όλους τους οικοδόμους να πάρουν μέρος μαζικά».

Επίσης, η διοίκηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 19 του Δεκέμβρη. Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό «βαθιά ταξικό», που υπηρετεί και προωθεί την κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τονίζει ακόμη ότι «παρέχει φοροελαφρύνσεις στους βιομηχάνους παραχωρώντας τους την υπεραξία από την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων». Το ΔΣ του Συλλόγου καταδικάζει τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και «καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους ΕΒΕ, να σηκώσουμε ενιαίο μέτωπο αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να απαιτήσουμε την επαναδιαπραγμάτευση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και της σύμβασης στο εμπόριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ