Τετάρτη 21 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΧΑΝΙΩΝ
Αύριο η κινητοποίηση για τις περσινές αποζημιώσεις

Θα αποκλείσουν την Εφορία του νομού. Καταγγέλλουν την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις πρόκειται να προχωρήσουν οι κτηνοτρόφοι στο Νομό Χανίων, οι οποίοι αύριο, Πέμπτη 22 του Ιούλη, θα αποκλείσουν την Εφορία Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή, μέχρι σήμερα, της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009.

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων, Γιώργος Βενετάκης, διευκρίνισε πως η δήλωση ότι ...θα δοθεί στο τέλος του καλοκαιριού η εξισωτική αποζημίωση δεν ικανοποιεί τους κτηνοτρόφους, γιατί, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός, θα δοθεί στο τέλος του καλοκαιριού εφόσον έχουν εξασφαλιστεί οι εθνικοί πόροι. Οι κτηνοτρόφοι σημειώνουν ότι αυτό είναι αόριστο και οι ίδιοι απαιτούν κάτι πιο συγκεκριμένο και πιο χειροπιαστό.

Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων σημειώνει ότι πέρα από την εξισωτική αποζημίωση που δεν έχουν λάβει, οι κτηνοτρόφοι έρχονται αντιμέτωποι και με δύο ακόμα μεγάλα προβλήματα. Το ένα είναι το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, που θα έχει συνέπεια να βγουν στο δρόμο και οι υπόλοιποι κτηνοτρόφοι, όσοι δεν έχουν βγει μέχρι σήμερα, καθώς και η πολιτική που προσπαθούν να εφαρμόσουν οι μεγαλέμποροι ζωοτροφών, ζητώντας από τους μικρούς εμπόρους να αγοράζουν ζωοτροφές και να πληρώνουν μετρητοίς.

Οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αφού ο κτηνοτρόφος αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πληρώνει μετρητοίς στον μικρό έμπορο ζωοτροφών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων τόνισε ότι «αυτή είναι μια οργανωμένη προσπάθεια, τόσο από την ΕΕ, που με πρόταση της Κομισιόν προτείνει να κοπούν οι επιδοτήσεις επειδή υπάρχει δημοσιονομικό έλλειμμα - λες και το δημιούργησαν οι κτηνοτρόφοι - όσο και από την κυβέρνηση που ξεπουλά την Αγροτική Τράπεζα σε ιδιώτες και αφήνει τους κτηνοτρόφους ουσιαστικά στο έλεος των εμπόρων ζωοτροφών».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν ήδη απευθύνει οι Αγροτικοί Σύλλογοι Παλαιών Ρουμάτων, Δήμου Αρμένου, Μήθυμνας και Καΐνας.

Επίσης, με ανακοίνωσή της σε μαζική συμμετοχή καλεί και η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΥ δηλώνοντας τη συμπαράστασή της στον αγώνα του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων για τα δίκαια αιτήματά του ενάντια στην πολιτική που τους οδηγεί στον αφανισμό. Για τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων που να εξασφαλίζουν το κόστος και ένα κέρδος, για στήριξη ενάντια στα καρτέλ των εμπόρων ζωοτροφών, να διαδηλώσουν ενάντια στο ξεπούλημα της ΑΤΕ που προωθεί η κυβέρνηση με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που ήδη εισηγείται το κόψιμο των επιδοτήσεων για αγρότες χωρών με έλλειμμα πάνω από 3%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ