Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Καθημερινό φαινόμενο η βία κατά μεταναστών

Νέα επίθεση τρομοκράτησης και ξυλοδαρμού κατά μεταναστών και προσφύγων με την ανοχή της αστυνομίας έγινε προχθές το βράδυ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Τέτοιες επιθέσεις είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο, καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής και προκαλούνται από νεαρά φασιστοειδή με την επιτροπή «αγανακτισμένων» κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα να ζητωκραυγάζει ικανοποιημένη από τον ξυλοδαρμό ανυπεράσπιστων ανθρώπων.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και προχθές το βράδυ. Τα φασιστοειδή μπροστά να δέρνουν, όποιο μετανάστη βρισκόταν στο δρόμο τους, να σπάνε τζαμαρίες σε χώρους προσευχής μουσουλμάνων και από πίσω οι «αγανακτισμένοι» να βρίζουν και να απειλούν τους μετανάστες και όσους εναντιώνονταν σε αυτά τα αίσχη. Μάλιστα όταν κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στα μπαλκόνια τους και τους φώναζαν να σταματήσουν, εισέπραξαν τις απειλές ότι θα σκοτώσουν και τους ίδιους, ενώ σε μια περίπτωση έσπασαν και την τζαμαρία μιας πολυκατοικίας. Η αστυνομία σε όλο το σκηνικό προκλητικά «απούσα». Οταν οι κάτοικοι που δέχονταν τις απειλές κάλεσαν την Αστυνομία και της επέδειξαν τους «αγανακτισμένους» που βρίζουν, οι αστυνομικοί περιορίστηκαν μόνο στο να τους μεταφέρουν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, απ' όπου βέβαια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δεν ξαφνιάζει η στάση της αστυνομίας, ως κατασταλτικό όργανο των κυβερνήσεων που αποφασίζουν και εφαρμόζουν την αντιμεταναστευτική πολιτική και στα πλαίσια της ΕΕ. Δεν ξαφνιάζει ούτε η ύπαρξη τέτοιων μηχανισμών που δρουν με την ανοχή - αν όχι με την ενθάρρυνση - της αστυνομίας και άλλων κομμάτων του κεφαλαίου για να στρέφουν την αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων στους μετανάστες. Λες και οι μετανάστες ευθύνονται που και οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη, μιας και το «σκηνικό» στήθηκε την ημέρα πανεργατικής απεργίας με αιχμή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Το ζητούμενο είναι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι να μην «τσιμπάνε» σε τέτοιες παγίδες και να μετουσιώσουν όλη τους την οργή στην οργανωμένη πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που τους τσακίζει τη ζωή και τα όνειρά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξυλοδαρμός μετανάστη από φασιστοειδή(2017-07-25 00:00:00.0)
Η περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα(2013-10-06 00:00:00.0)
Συνελήφθη φασιστοειδές(2013-04-27 00:00:00.0)
Φασιστοειδή επιτέθηκαν σε δικηγόρο των Τανζανών(2012-09-28 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα βίας σε βάρος μετανάστη εργάτη(2009-03-05 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν για άσυλο, ενάντια στην καταστολή(2008-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ