Τρίτη 29 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η επιτυχία της εξόρμησης απάντηση στην αντικομμουνιστική εκστρατεία

Στην πολιτική σημασία της οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ αναφέρθηκε ο Γ. Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Από την εκδήλωση στο «Ναζίμ Χικμέτ»
Από την εκδήλωση στο «Ναζίμ Χικμέτ»
Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης, με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, αποτέλεσε η βράβευση των τεσσάρων Οργανώσεων που διακρίθηκαν στην άμιλλα κατά την πρόσφατη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Το πρώτο βραβείο μοιράστηκαν οι ΚΟ Πελοποννήσου και Πειραιά, στις οποίες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απένειμε τη σημαία του Κόμματος και αναμνηστικές πλακέτες της ΚΕ.

Το δεύτερο βραβείο πήρε η ΚΟ Αττικής, στην οποία απονεμήθηκε πίνακας που απεικονίζει τους μαχητές του ΔΣΕ. Στην ΚΟ Αθήνας, που έλαβε το τρίτο βραβείο, απονεμήθηκε έκδοση του «Ριζοσπάστη», με ολοσέλιδη φωτογραφία του Λένιν. Η βράβευση των Οργανώσεων έγινε μέσα σε βροχή από συνθήματα.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα όμορφο γλέντι, όπου, μεταξύ άλλων, τραγούδησε ο Ουρούκ Κοράκος, γνωστός καλλιτέχνης στην Τουρκία. Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δώρισε στο ΚΚ Τουρκίας μια μεγάλη φωτογραφία σε κάδρο, που απεικονίζει το πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη με σύνθημα «Λαοί της Ευρώπης Ξεσηκωθείτε».

Η επιτυχία Εξόρμησης έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία

Μιλώντας για την πολιτική σημασία που έχει η επιτυχία μιας ακόμα Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, ο Γιάννης Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, εκ μέρους της ΚΕ και των τεσσάρων πρωτοπόρων Κομματικών Οργανώσεων, απηύθυνε «θερμό, αγωνιστικό, συντροφικό χαιρετισμό» στους συντρόφους του ΚΚ Τουρκίας, σημειώνοντας:

Η σημαία του Κόμματος παραδίδεται στις Οργανώσεις Πειραιά και Πελοποννήσου
Η σημαία του Κόμματος παραδίδεται στις Οργανώσεις Πειραιά και Πελοποννήσου
«Η συγκινητική υποδοχή που επιφυλάξατε στην αντιπροσωπεία μας επιβεβαιώνει τους στενούς δεσμούς των κομμάτων μας, τη μακρόχρονη φιλία του τουρκικού και του ελληνικού λαού. Η επιλογή της ΚΕ για το πρώτο βραβείο στην άμιλλα της οικονομικής εξόρμησης την επίσκεψη αντιπροσωπείας 50 συντρόφων στην Κωνσταντινούπολη δεν ήταν τυχαία. Αποτελεί πράξη αναγνώρισης του αγώνα σας, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και η διεθνιστική εκδήλωση που σήμερα πραγματοποιούμε αποτελεί απάντηση στην αστική τάξη, που εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να χτυπήσει άγρια πρώτα απ' όλους τους κομμουνιστές, αλλά και το εργατικό λαϊκό κίνημα της χώρας σας.

Η φετινή οικονομική εξόρμηση ολοκληρώθηκε με υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου κατά 120%, γεγονός που αποτελεί μια επιτυχία με ξεχωριστή σημασία. Αποδείχθηκε ότι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας, παρά τη δύσκολη οικονομική τους θέση, ανεξάρτητα ακόμα και από την πολιτική τους τοποθέτηση αναγνωρίζουν τη μεγάλη αξία που έχει η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και κατά συνέπεια και η οικονομική του στήριξη και το εκφράζουν έμπρακτα.

Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Επιβεβαιώνει τους ισχυρούς δεσμούς του Κόμματος με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Αντανακλά το αυξημένο κύρος και την επιρροή του. Απηχεί την αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ στους τόπους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, στην ύπαιθρο και αποτελεί έκφραση της ενίσχυσης των δεσμών με το λαό.

Η φωτογραφία που δώρισε το ΚΚΕ στο ΚΚ Τουρκίας
Η φωτογραφία που δώρισε το ΚΚΕ στο ΚΚ Τουρκίας
Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, αλλά και γενικότερα της οικονομικής δουλειάς του Κόμματος, όλο το χρόνο, αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην αντικομμουνιστική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίθεση που έχει ως στόχο την αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή στρατηγική του ΚΚΕ, τους ταξικούς αγώνες, το λαϊκό κίνημα.

Η επίθεση που δεχόμαστε για τα οικονομικά του Κόμματος έχει ως στόχο να μειώσει το ηθικό του ανάστημα, να το ταυτίσει με τη σαπίλα και τη διαφθορά του αστικού πολιτικού συστήματος. Η ανυποχώρητη στάση του ΚΚΕ έχει προκαλέσει την οργή γνωστών οικονομικών και πολιτικών κέντρων, που έχουν κλιμακώσει τις συκοφαντικές επιθέσεις και προβοκάτσιες ακριβώς γύρω από τα οικονομικά του Κόμματος.

Η αξία της συλλογικής προσπάθειας

Η επίθεση και γενικότερα ο αντικομμουνισμός αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα. Η κρατική χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο άσκησης πίεσης για συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Για ένα επαναστατικό εργατικό κόμμα το θέμα της οικονομικής αυτοδυναμίας είναι κρίσιμο ζήτημα. Αφορά την ικανότητα του Κόμματος να τα βγάλει πέρα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης απέδειξε ότι το ΚΚΕ μπορεί, όπως έκανε και στην 92χρονη ιστορική διαδρομή του ως σήμερα.

Η απονομή των βραβείων δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Η άμιλλα στη δράση των κομμουνιστών και των Κομματικών Οργανώσεων δεν αποτελεί απλώς ένα "κίνητρο", που παρακινεί τους συντρόφους να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα και αποτελεσματικότερα στη συγκεκριμένη μάχη που δίνει το Κόμμα. Κυρίως είναι μέτρο διαπαιδαγώγησης που βοηθά τους συντρόφους να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη αξία και σημασία της συλλογικής προσπάθειας και συντροφικής αλληλεγγύης. Συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση του συλλογικού και ενιαίου χαρακτήρα κάθε μάχης, για όλο το κόμμα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη, πιο τιμητική, πιο πλούσια σε περιεχόμενο για μεγαλύτερη προσφορά από την αναγνώριση της πρωτοπόρας προσπάθειας, ατομικής και συλλογικής, για την κατάκτηση κοινών στόχων. Δεν μπορεί με τίποτα το υλικό να αποτυπωθεί η πρωτοπόρα προσπάθεια να παλεύεις συνειδητά για την υπερκάλυψη στόχων και να φιλοδοξείς να επιδράσεις, με τη δύναμη του αποτελέσματος, στην κίνηση περισσότερων δυνάμεων. Αυτό είναι το βαθύ περιεχόμενο της άμιλλας για τους κομμουνιστές και γι' αυτό έχει ξεχωριστή σημασία η σημερινή βράβευση των πρωτοπόρων οργανώσεων του ΚΚΕ».

Μεγάλη ευθύνη

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πειραιά και υπογράμμισε:

«Θεωρούμε και οι δύο Οργανώσεις ότι είναι μεγάλη ευθύνη και τιμή να παίρνεις τη σημαία του Κόμματος ως βράβευση για την προσπάθεια που έκανες, σε αυτές τις συνθήκες που το Κόμμα δέχεται μεγάλη επίθεση και στον οικονομικό τομέα και στα οικονομικά του. Το θεωρούμε μεγάλη ευθύνη για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τις προσπάθειες που κάναμε το προηγούμενο διάστημα, να ξεπεράσουμε δυσκολίες και αδυναμίες που έχουμε, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις υποχρεώσεις που έχουμε και στα καθήκοντά μας.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους απ' το ΚΚ Τουρκίας, γι' αυτές τις μέρες που βρισκόμαστε εδώ, για το ενδιαφέρον τους, τη φροντίδα τους, την προσοχή τους, που είναι, όντως, συγκινητική. Επιβεβαιώνει τους συντροφικούς δεσμούς, τους θεσμούς αλληλεγγύης που έχουν τα δύο κόμματά μας, οι οποίοι θα σφυρηλατηθούν ακόμα περισσότερο στην πορεία κι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022(2022-12-03 00:00:00.0)
Ριχνόμαστε αποφασιστικά στη μάχη με το κουπόνι(2018-11-03 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ στην Οικονομική Εξόρμηση(2018-02-17 00:00:00.0)
Βράβευσε τους πρωτοπόρους της Οικονομικής Εξόρμησης(2013-01-29 00:00:00.0)
Στα Αμπελάκια και στα Αγραφα(2009-11-28 00:00:00.0)
Ορμητικό ξεκίνημα σε κλίμα ενθουσιασμού(2008-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ