Πέμπτη 24 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιλογές
Ποίηση και ζωγραφική

Το εκθεσιακό - Πολιτιστικό Κέντρο Αρνάδου δήμου Τήνου παρουσιάζει (έως 18/7) έκθεση ζωγραφικής των Κατερίνας και Δημήτρη Χρηστίδη, με τίτλο «Ο γέρος της θάλασσας».

Με αφορμή τα 15 χρόνια από το θάνατο του Αλέξη Ακριθάκη και 5 χρόνων από το θάνατο του ποιητή Μίλτου Σαχτούρη, παρουσιάζεται - στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Υδρας - μια παράλληλη πρωτότυπη έκθεση «Ακριθάκης - Σαχτούρης, ποιος είναι ο τρελός λαγός;», που αποτελείται από δύο μεγάλες εκθεσιακές ενότητες. Επιλεγμένα ποιήματα του Μ. Σαχτούρη και χαρακτηριστικά έργα του Α. Ακριθάκη, «συνδιαλέγονται», αναδεικνύοντας ομοιότητες και αντιστοιχίες στο έργο τους. Την έκθεση συνοδεύουν ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, αναγνώσεις ποιημάτων και προβολή δύο ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Ξανθόπουλου για τον Μίλτο Σαχτούρη, εμπνευσμένα και ομότιτλα με τα ποιήματά του: «Ο τρελός λαγός» και «Κληρονόμος πουλιών». Επιμέλεια: Μαρία Κοτζαμάνη.

Ενα πανόραμα της τέχνης του Σωτήρη Σόρογκα, προσφέρει η αναδρομική έκθεση έργων του, στο διατηρητέο κτίριο της «Στέγης Τέχνης και Πολιτισμού» στα Τρίκαλα. Σε επιμέλεια Γιάννη Μπόλη, παρουσιάζονται (έως τέλος Νοέμβρη), 30 δημιουργίες του καλλιτέχνη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ