Πέμπτη 24 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΡΕΪΜΟΝΤ ΝΤΕ ΦΕΛΙΤΑ
Οικογένεια σε παράνοια

Κωμωδία παρεξηγήσεων, όπου οι ρόλοι εμφανίζονται - σε χοντρές γραμμές - συνεπείς δραματουργικά, με συχνά διακριτές αποχρώσεις και το σενάριο, αλλού ακραίο κι αλλού συμπαθητικά τρυφερό. Η πλοκή στηρίζεται στα προσωπικά, επτασφράγιστα μυστικά της τετραμελούς οικογένειας Ρίζο από το City Island, μια εργατική γειτονιά του Bronx, στη Νέα Υόρκη. Ολοι τους στην οικογένεια έχουν μυστικά που επιμελώς καλύπτουν με ψέματα. Κοινός τόπος ότι όλοι καπνίζουν αρειμανίως, ο ένας όμως κρυφά από τον άλλο!

Ο πατέρας Βινς (Αντι Γκαρσία) που εργάζεται σαν φύλακας σε σωφρονιστικές φυλακές ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός, αλλά το κρύβει. Λέει ότι παίζει πόκερ, ενώ παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής. Ολοι γνωρίζουν ότι η κόρη φοιτά με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο, όμως εκείνη, επειδή έχασε την υποτροφία της, δουλεύει σαν στρίπερ αλλά το κρύβει. Στο ρόλο της Βίβιαν, της κόρης Ρίζο, η δύσκαμπτη υποκριτικά κόρη του Αντι Γκαρσία, Ντόμινικ. Ο ανήλικος γιος της οικογένειας, το καρφί που την βρίσκει να ξεσκεπάζει όλους τους άλλους, έχει φετίχ με τις παχύσαρκες γυναίκες και πασχίζει να μην αποκαλυφθεί! Η σχεδόν υστερική μητέρα που πιστεύει ότι ο σύζυγός της την απατά, ζηλεύει θανάσιμα, αλλά το κρύβει. Ωσπου κάποια μέρα, ο φύλακας σωφρονιστηρίου ανακαλύπτει στο πρόσωπο ενός κρατούμενου τον μεγάλο του γιο, καρπό μιας παλιάς σχέσης. Φέρνει και εγκαθιστά το νεαρό στο σπίτι, τον παρουσιάζει στην οικογένεια, αλλά δεν αποκαλύπτει σε κανέναν την πραγματική ταυτότητα του φιλοξενούμενου. Και, βέβαια, είναι ζήτημα χρόνου το πότε θα ξεκινήσει το ντόμινο των αποκαλύψεων, που θα ξεσκεπάσει το ένα μετά το άλλο τα μυστικά, που θα λύσει τις παρεξηγήσεις, που θα φέρει την πολυπόθητη κάθαρση και που θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα... Τίποτα το καινούριο, τίποτα το σπουδαίο, τίποτα το ιδιαίτερο...

Παίζουν: Αντι Γκαρσία, Εμιλι Μόρτιμερ, Τζουλιάνα Μαργκούλις, Αλαν Αρκιν, Στίβεν Στρέιτ, Ντόμινικ Γκαρσία - Λορίντο, Εζρα Μίλερ, κ.ά.

Παραγωγή: ΗΠΑ (2009).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ