Κυριακή 6 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Μετανάστες ζουν σε κτίριο - «οχετό»

Σε άθλιες συνθήκες ζουν το τελευταίο διάστημα δεκάδες μετανάστες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, στο ρημαγμένο κτίριο των Κυλινδρόμυλων στο λιμάνι της Καλαμάτας. Στο χώρο αυτό δεν υπάρχουν πόσιμο νερό, ρεύμα, χώροι υγιεινής, ενώ κοιμούνται σε αυτοσχέδια καταλύματα και η αναζήτηση του φαγητού γίνεται κυρίως μέσα από τους σκουπιδοτενεκέδες.

Μάλιστα περίοικοι, αυτόπτες μάρτυρες, παρατήρησαν προ ημερών «περίεργες κινήσεις», καθώς κατά διαστήματα περνούν από το χώρο οχήματα τύπου «βαν» στα οποία επιβιβάζονται μετανάστες, καθώς και παιδιά τα οποία είναι πιθανό να τα τοποθετούν στα φανάρια για να επαιτούν.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή Μεσσηνίας (ΝΔ) το μόνο που σκέφτηκε να κάνει, όταν έγιναν ευρύτερα γνωστές οι άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες αναγκάζονται να ζουν αυτοί οι άνθρωποι, ήταν να ψεκάσει με πύραυλο το κτίριο και να καταβρέξει τους μετανάστες με απολυμαντικό φάρμακο!!! Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε απόσπασμα από τη δήλωση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Κ. Αθανασόπουλου, στην τοπική εφημερίδα «ΘΑΡΡΟΣ», όπου μεταξύ άλλων σημείωσε: «Καταλήξαμε, μάλλον, να ραντίσουμε με το βυτιοφόρο του δήμου, με τον πύραυλο, από τα παράθυρα. Από την άλλη, ενδέχεται αυτή η πράξη να θεωρηθεί ρατσιστική, ότι καταβρέχουμε τους μετανάστες».

ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ: Συνιστούν αθλιότητα οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής

Μέχρι στιγμής, οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να διαμένουν σε άθλιες συνθήκες και οι αντιδράσεις για να βρεθεί λύση ώστε να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες αυξάνονται. Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ απαιτεί να βρεθεί άμεσα λύση, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να διαμένουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες και καταδικάζει τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής Καλαμάτας στο θέμα που έχει προκύψει.

Και τονίζει: «Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τα χαμηλά μεροκάματα, την ανασφάλιστη εργασία, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα - εγκλήματα που χτυπούν ιδιαίτερα τους ξένους εργάτες. Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εκδίδει εγκυκλίους με ρατσιστικό περιεχόμενο και αρνείται στους μετανάστες και στις οικογένειές τους το δικαίωμα στην πρόληψη και την προστασία της Υγείας (Εγκύκλιος 13/7/2000 με την οποία απαγορεύεται η νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία των μεταναστών που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα. Εγκύκλιος 2/2/2005 με το ίδιο περιεχόμενο).

Το ΚΚΕ καλεί τους Ελληνες εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους καλλιεργούν τη διάσπαση, το διχασμό και το ρατσισμό μεταξύ εργαζομένων με τα ίδια ταξικά συμφέροντα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ(24/10/2019)
Συλλήψεις μεταναστών στα σύνορα(31/3/2015)
Νέα εμπρηστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών(26/8/2014)
ΑΤΙΤΛΟ(25/4/2010)
Προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή σε κύκλωμα δουλεμπόρων(26/11/2008)
Αγωνιστικοί συνδυασμοί συσπείρωσης(24/3/2006)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org