Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Στη μάχη της Ευρώπης

Στη μάχη της... Ευρώπης ξαναρίχνονται μετά από 15νθήμερη διακοπή οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στις δυο κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις, τη ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ (ΦΙΜΠΑ) και την ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ULEB). Μάλιστα, η αγωνιστική της ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ επιφυλάσσει ντέρμπι, καθώς οι εκπρόσωποί μας Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν ισχυρούς αντιπάλους. Θεωρητικά πιο εύκολο έργο έχει ο Ηρακλής που παίζει στην έδρα του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (17.30 ΑΛΦΑ)

Με μοναδικό κίνητρο τη νίκη σύμφωνα και με τα λεγόμενα τού τεχνικού του Ηλία Ζούρου, ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος της Ρεάλ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με την ψυχολογία ιδιαίτερα ανεβασμένη από τη νίκη επί της ΑΕΚ, οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί. Αλλωστε, θέλουν να πάρουν και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους στην πρεμιέρα, όσο και εάν αυτό δεν αποτελεί εξτρά κίνητρο όπως τονίζει και ο προπονητής της ομάδας.

«Η επικείμενη αντίπαλός μας είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Με την προσθήκη του Τζόρτζεβιτς έχει βρει ρυθμό. Είμαστε ωστόσο, προετοιμασμένοι. Γνωρίζουμε τα πάντα και είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε. Βέβαια, εκτός της Ρεάλ πολύ καλές ομάδες είναι επίσης η Ολίμπια και η Μπενετόν. Συνεπώς, αυτό το παιχνίδι είναι... όπως όλα τα άλλα., εξαιρετικά σημαντικό για τον Ολυμπιακό», τόνισε ο Ηλίας Ζούρος.

ΚΙΝΤΕΡ ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΑΕΚ

Χωρίς τον Δήμο Ντικούδη, ο οποίος υποφέρει από οσφυαλγία, η ΑΕΚ αγωνίζεται στην Ιταλία κόντρα στην Κίντερ σε ένα παιχνίδι όπου σύμφωνα και με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, το αποτέλεσμα ίσως κρίνει κατά πολύ την πρώτη θέση του ομίλου.

«Την Κίντερ τη γνωρίζουμε πολύ καλά. Το ματς είναι πολύ κρίσιμο γιατί ο νικητής θα είναι πιθανότατα αυτός που θα τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου μας. Το ματς θέλει προσοχή και εμείς θα παλέψουμε για τη νίκη», τόνισε ο Σέρβος κόουτς που δεν ξέχασε να αναφερθεί και στο διαζύγιο με τον Γκούροβιτς. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς επισήμανε ότι η ΑΕΚ έκανε κάθε προσπάθεια να τον κρατήσει αλλά δεν έγινε δυνατό αυτό, ενώ ευχήθηκε και καλή επιτυχία στη συνέχεια στον συμπατριώτη του. Πάντως ο... χωρισμός των δυο πλευρών επιβεβαιώθηκε χτες και με επίσημη ανακοίνωση.

ΒΕΡΟΝΑ - ΠΑΟΚ

Με τόσα προβλήματα που έχει ο ΠΑΟΚ άντε να βρουν μυαλό να ασχοληθούν και με το σημερινό αγώνα. Χωρίς τους... φυγάδες Τζόζεφ Μπλερ, Φρεντερίκ Βάις, χωρίς τον τραυματία Αγγελο Κορωνιό, χωρίς... δραχμή στην τσέπη (με εξαίρεση κάποιους παίκτες...), η αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην Ιταλία, όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τη Βερόνα. Με βάση όλα αυτά, η αποστολή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, άσχετα αν ο τραυματισμός του Μπούλοκ δίνει πλεονέκτημα στο «Δικέφαλο».

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ (ΤV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 19.00)

Χωρίς τον Μάκη Δενδρινό που υπέβαλε την παραίτησή του, ο Ηρακλής εν μέσω αγωνιστικών προβλημάτων καλείται να αντιμετωπίσει την Εφές Πίλσεν για τη διοργάνωση της ΦΙΜΠΑ στη ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ. Ετσι με τον Ηλία Αρμένη στον πάγκο, ο «γηραιός» θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη απέναντι στους Τούρκους, σε ένα ματς που θα αποτελέσει κριτήριο για τη συνέχεια, αφού μία ενδεχόμενη ήττα θα αφήσει την ομάδα πολύ πίσω στη Σουπρολίγκα, η οποία ήταν εξαρχής ένας από τους στόχους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ