Σάββατο 29 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΗ
Πολύμορφα συνεχίζονται οι προετοιμασίες

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες εκπρόσωποι ταξικών συνδικάτων

Ολοι στους δρόμους την Τρίτη με το ΠΑΜΕ
Ολοι στους δρόμους την Τρίτη με το ΠΑΜΕ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι, μικροί επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, όλοι πρέπει να δώσουν μαζικό, μαχητικό «παρών» στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, την ερχόμενη Τρίτη 1η Ιούνη, σε όλη την Ελλάδα! Αυτή την ανάγκη αναδεικνύουν με την καθημερινή τους δράση οι ταξικές δυνάμεις, δυναμώνοντας την παρέμβαση για να αποκαλυφθεί ο ταξικός χαρακτήρας και των νέων μέτρων.

Χτες, μέλη των Διοικήσεων Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και συνδικαλιστές, που συσπειρώνονται στον ταξικό πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, πραγματοποίησαν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας και είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Γ. Κουτρουμάνη, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που οδηγούν τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας στην εξαθλίωση. Από τη μεριά της η ηγεσία του υπουργείου, όπως ήταν αναμενόμενο, δε βρήκε τίποτα να πει για την άγρια αντεργατική επίθεση στην οποία συμμετέχει η κυβέρνηση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, τόνισε: «Υπογραμμίσαμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για την οργάνωση της εργατικής τάξης, έτσι ώστε στο προσκήνιο να μπουν οι ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας και όχι τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Είπαμε ότι θα γίνουμε "τσάμικος ταμπάκος" στη μύτη της πολιτικής της αντεργατικής που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Και μεταξύ άλλων επισήμανε: «Δε θα σταματήσουμε ούτε δευτερόλεπτο να βρισκόμαστε στους δρόμους. Με τον τρόπο μας θα τους κάνουμε να μας βλέπουν όχι μόνο στον ξύπνιο τους, αλλά και στον ύπνο τους. Η μόνη λύση, η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους, την εργατική τάξη μπορεί να δοθεί με τον αγώνα, με λαϊκό συναγερμό, με τη συμμετοχή όλων στους αγώνες που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα, σε ταξική κατεύθυνση, έτσι ώστε, τελικά, η εργατική τάξη να απαλλαγεί από την εκμετάλλευση των μονοπωλίων, όλων αυτών που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες και μόνο».

Στο δρόμο και η ΠΑΣΥ

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ: «Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, εξυπηρετούν την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τα λαϊκά συμφέροντα, παίρνουν πίσω κατακτήσεις δεκαετιών. Σε αυτό το μέτωπο πρέπει να απαντήσουμε με το δικό μας λαϊκό μέτωπο των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των μικρών αυτοαπασχολούμενων των πόλεων, της νεολαίας. Λέμε όχι στο πετσόκομμα των συντάξεων, στην αύξηση των ασφαλίστρων, στη δουλειά 40 και επιπλέον χρόνων χωρίς δικαιώματα που θα οδηγούν σε συντάξεις πείνας», υπογραμμίζει.

«Αυτά που σήμερα θέλουν να εφαρμόσουν, τα πέρασαν πρώτα σε βάρος των αγροτών, καθιερώνοντας τα 45 χρόνια δουλειάς, για πλήρη σύνταξη από τον ΟΓΑ. Σήμερα με το νέο νομοσχέδιο μειώνεται δραστικά η κρατική συμμετοχή στον κλάδο Υγείας του ΟΓΑ, αν και απαιτούνται τουλάχιστον διπλάσιοι πόροι για να καλύψουν τους ασφαλισμένους με τα σημερινά δεδομένα. Ταυτόχρονα αυξάνει την εισφορά του ασφαλισμένου (αγρότη) κατά 66,7% (από 1,5% στο 2,5%). Ουσιαστικά μεταφέρεται η υποχρέωση του κράτους στον ασφαλισμένο. Πολύ γρήγορα θα δούμε αγρότες να πηγαίνουν σε νοσοκομεία και να μην τους δέχονται, γιατί ο ΟΓΑ δε θα έχει πληρώσει.

Αγωνιζόμαστε να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλιση, να καταργηθεί η κυριαρχία των μονοπωλίων και να γίνουν λαϊκή περιουσία. Αποδέσμευση από την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Καλούμε τους φτωχομεσαίους αγρότες να αντισταθούν σε αυτήν τη λαίλαπα, να οργανώσουν καλύτερα την πάλη τους, να γίνουν μαζικοί και δυναμικοί αγώνες, ενάντια σε αυτή την πολιτική, μέχρι την ανατροπή της» καταλήγει.

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ