Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ
Οχι στα πλαστά διλήμματα

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ καλούν σε άκυρο, «λευκό» ή αποχή στις πρυτανικές εκλογές σε Πανεπιστήμιο Αθήνας και ΕΜ Πολυτεχνείο και στις εκλογές διευθυντών σχολών στα ΤΕΙ

Σήμερα πραγματοποιούνται πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και στις 31 Μάη στο ΕΜ Πολυτεχνείο. Επίσης, χτες, διεξήχθησαν οι εκλογές διευθυντών σχολών στο ΤΕΙ Αθήνας, ενώ σήμερα γίνονται εκλογές για διευθυντές στο ΤΕΙ Πειραιά. Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ, στις αντίστοιχες σχολές, με ανακοινώσεις τους για κάθε ίδρυμα περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί, με την «άνευ προηγουμένου επίθεση από την ΕΕ, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το κεφάλαιο», αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια με την εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων και την προώθηση νέων αντιδραστικών μέτρων.

Τονίζουν ότι τα πρυτανικά σχήματα - και οι διευθυντές των σχολών στα ΤΕΙ - που θα εκλεγούν «θα κληθούν να συμβάλουν πιο ουσιαστικά στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ολοι οι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές έχουν γνωστή διαδρομή, προσανατολισμό και συμμάχους. Εχουν τη στήριξη των κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ, που από κοινού στηρίζουν τις ευρωενωσιακές επιταγές στην εκπαίδευση. Ανήκουν και έχουν τη στήριξη των μελών ΔΕΠ και ΕΠ που έχουν ή επιδιώκουν διασυνδέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα».

Στις ανακοινώσεις τονίζεται ότι «η καπιταλιστική κρίση διαλύει τις αυταπάτες», ενώ «πρέπει να επιλέξουμε με ποιον θα πάμε και ποιον θα αφήσουμε». Σημειώνεται ότι σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται ένα αγωνιστικό πρυτανικό σχήμα που «να συγκρούεται, να μην υπακούει στις αντιδραστικές επιλογές του κεφαλαίου, του πολιτικού προσωπικού του που θέλει την Παιδεία εμπόρευμα με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος».

Επισημαίνεται, δε, ότι στις συνθήκες αυτές δε στάθηκε δυνατή η κατάρτιση ενός αγωνιστικού σχήματος στη βάση αυτών των προϋποθέσεων. Σύμφωνα και με τα παραπάνω καλούν τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, τους εργαζόμενους, τα μέλη ΔΕΠ και ΕΠ «να ψηφίσουν άκυρο, λευκό ή αποχή, να μην μπουν σε πλαστά διλήμματα, να μην διαλέξουν το "μη χείρον βέλτιστον", να μην υποκύψουν σε πιέσεις, εκβιασμούς, ρουσφέτια».

Μέτωπο ανυπακοής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ καλούν όσους συναντήθηκαν μαζί τους στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να πυκνώσουν τις γραμμές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, του ΠΑΜΕ, της ΔΗΠΑΚ. «Παλεύουμε για τη διαμόρφωση σταθερής συσπείρωσης στη γραμμή της ανυπακοής στην ΕΕ και στα μονοπωλιακά συμφέροντα. Στη γραμμή ανυπακοής στην πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ, ενάντια στον επιζήμιο ρόλο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Στη γραμμή της αντεπίθεσης απέναντι στη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που προωθούν».

Τους καλούν σε συγκρότηση μετώπου ανυπακοής και αντεπίθεσης στο επιχειρηματικό ΤΕΙ - Πανεπιστήμιο, που θα παλέψει πριν και μετά τις πρυτανικές ή εκλογές διευθυντών «ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη παρθεί και αυτά που θα ακολουθήσουν. Που θα ενώσει τον αγώνα μας για την Παιδεία με τον αγώνα όλου του λαού και των παιδιών του να ζουν, να δουλεύουν και να σπουδάζουν με δικαιώματα, σε μια κοινωνία χτισμένη στη βάση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που θα κάνει τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι λαϊκή περιουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ