Παρασκευή 21 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Οι εκλογές είναι ένα όπλο στα χέρια σου»

Κάλεσμα ενίσχυσης των ταξικών δυνάμεων μπροστά στις εκλογές των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

«Δώσε τώρα δύναμη στη δύναμή σου», είναι το κάλεσμα που απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ μπροστά στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων στους Συλλόγους Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Απευθυνόμενο στους εκπαιδευτικούς, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Οι εκλογές αυτές είναι ένα όπλο στα χέρια σου και μια ευκαιρία για να καταγράψεις την οργή σου, το θυμό σου, την καταδίκη σου στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που έχουν και τη στήριξη της ΝΔ. Για να "μαυρίσεις" ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αυτούς που σου μαύρισαν τη ζωή. Αν από τις εκλογές στο Σωματείο δε βγουν αυτή τη φορά συντριπτικά ηττημένες ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, τα συνδικαλιστικά στηρίγματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θα περάσεις λάθος μήνυμα. Είναι σαν να επιβραβεύεις τα αντιλαϊκά μέτρα, σαν να φουσκώνεις τα πανιά της αντιλαϊκής επίθεσης, σαν να "βάζεις τα χεράκια σου και βγάζεις τα ματάκια σου"!

Η κάλπη πρέπει να βγάλει μήνυμα! Τώρα είναι η ώρα! Να ισχυροποιηθούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της αντίστασης και του αγώνα, αυτές που πρώτες σου είπαν πως "έχουμε πόλεμο", "καμιά θυσία για την πλουτοκρατία", "να πτωχεύσει η πλουτοκρατία - όχι ο λαός". Να ισχυροποιηθεί το ΠΑΜΕ, το μόνο κίνημα που παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία σε όλους, για να γίνει κοινωνική - λαϊκή περιουσία ο πλούτος που παράγεται. Να ισχυροποιηθεί το ΠΑΜΕ, το μόνο κίνημα που δίνει προοπτική στους καθημερινούς αγώνες, που οργανώνει την πάλη, που συγκεντρώνει καθημερινά δυνάμεις για την ανατροπή της εκμεταλλευτικής κοινωνίας, για μια άλλη κοινωνία και Παιδεία των λαϊκών αναγκών.

Ανάτρεψε τους συσχετισμούς τώρα! Εχεις κι εσύ ευθύνη! Η ψήφος σου μετράει! Δώσε αποφασιστική δύναμη στο ΠΑΜΕ. Εμπιστεύσου το Σωματείο στη "γραμμή και στα χέρια" του ΠΑΜΕ. Γύρνα την πλάτη στη συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ) που στηρίζει το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Σε αυτές τις εκλογές ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ πρέπει να πάθουν στραπάτσο, να μειωθούν αποφασιστικά οι δυνάμεις τους, να πληρώσουν για τη στήριξη που έδιναν και δίνουν στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και πολιτικές. Τώρα είναι η ευκαιρία, τώρα πρέπει να στείλεις το μήνυμα.

Μη χαραμίσεις την ψήφο σου στις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αφερέγγυοι! Μιλούν για τα λαϊκά δικαιώματα και ταυτόχρονα δηλώνουν Ευρω - Ενωσιακή δύναμη, στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, δηλαδή τη μήτρα κάθε κακού για τα λαϊκά δικαιώματα. Μιλούν για "έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός" και δείχνουν τον "εξανθρωπισμένο καπιταλισμό". Μιλούν για την ενότητα της Αριστεράς, όταν οι ίδιοι στο σπίτι τους είναι σκορποχώρι και καθημερινά γίνονται "μαλλιά κουβάρια", μιλούν για κοινές συγκεντρώσεις όταν ο ΣΥΝ κάνει ξεχωριστές συγκεντρώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μην εμπιστεύεσαι τις διάφορες ομαδούλες και τα σχήματα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ: Μιλούν για ενότητα και καθημερινά χτυπούν την ταξική ενότητα, το ΠΑΜΕ. Αποκαλούν διάσπαση τα ταξικά συνδικάτα, τα μόνα που παλεύουν για την πραγματική ενότητα της εργατικής τάξης, την ταξική ενότητα. Μέχρι σήμερα έχουν ρίξει πολύ νερό στο μύλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, συμπορεύονται "αλά μπρατσέτο" με την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, έχουν γίνει το μόνιμο ακροατήριο στις συγκεντρώσεις τους. Η ψήφος στα διάφορα σχήματα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ δεν περνάει κανένα μήνυμα στην κοινωνία, αφυδατώνεται και περιορίζεται στο μικρόκοσμο της εκπαίδευσης.

Δώσε τώρα δύναμη στη δύναμή σου!Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ δεν αφορά στενά μόνο το ίδιο. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, είναι η μόνη συντεταγμένη δύναμη που μπορεί σήμερα να γίνει το αντίπαλο δέος!

Με το ΠΑΜΕ της μόρφωσης, της δουλειάς και του αγώνα:

Διεκδικούμε
  • Να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ακυρωθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. 1.900 ευρώ ο πρώτος μισθός στην εκπαίδευση.
  • Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για το "νέο σχολείο". Λέμε "όχι" στο νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών.
  • Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο. Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Κατάργηση του θεσμού του ωρομίσθιου και του αναπληρωτή. Καμιά απόλυση.
  • Καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές.
  • Οχι στην αυτοαξιολόγηση, στο σχέδιο "Καλλικράτης", στο ταξικό - διαφοροποιημένο αποκεντρωμένο σχολείο. Ενα σχολείο ενιαίο για όλα τα παιδιά.
  • Ολόπλευρη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση για όλους μέσα από Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία - Υγεία - Ασφάλιση, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ - ΑΝΥΠΑΚΟΗ στα 25άρια τμήματα - στην αυτοαξιολόγηση - στα πιλοτικά σχολεία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ