Παρασκευή 21 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με αισιοδοξία συνεχίζουν τον αγώνα

Με αισιοδοξία συνεχίζουν τον αγώνα οι φοιτητές και οι σπουδαστές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ, στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, και των άλλων πόλεων της Μακεδονίας και της Θράκης, μετά την ολοκλήρωση της μάχης των φοιτητικών εκλογών, νωρίς χτες τα ξημερώματα. Με τη δυναμική της ψήφου αντίστασης στην πολιτική του κεφαλαίου που εκφράστηκε από τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, τα παιδιά του ΜΑΣ, έδωσαν χτες τη μάχη της απεργίας στο πλευρό του εργατικού ταξικού κινήματος. Παράλληλα, οργανώνουν την κλιμάκωση των παρεμβάσεών τους στις σχολές.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η Πανσπουδαστική ΚΣ δεν επικύρωσε τα αποτελέσματα στις σχολές Δασολογίας, Βιολογικού και Γεωπονίας καθώς επίσης και στον ενιαίο Σύλλογο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διότι οι παρατάξεις του δικομματισμού και τα συνεταιράκια τους δεν εφάρμοσαν τον κανονισμό που συμφώνησαν πανελλαδικά οι φοιτητές παρατάξεις. Ετσι π.χ. προσμετρούσαν τα λευκά στα άκυρα και δέχονταν η ψηφοφορία να γίνει χωρίς την προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίου αλλά με διάφορα αμφιβόλου εγκυρότητας έγγραφα του πανεπιστημίου.

Παρά τον εκφυλισμό και το όργιο νοθείας που επιχειρήθηκε να στηθεί - και σε ορισμένες περιπτώσεις στήθηκε - αλλά και κόντρα στο κλίμα συναίνεσης και υποταγής που καλλιεργείται μεθοδικά στο χώρο της σπουδάζουσας νεολαίας, χιλιάδες φοιτητές επέλεξαν το δρόμο της ανυπότακτης πάλης στη γραμμή σύγκρουσης με την εξουσία των μονοπωλίων. Σε αρκετές σχολές μάλιστα ανέδειξαν την ΠΚΣ σε πρώτη και δεύτερη δύναμη.

Προβλήματα και σε άλλες πόλεις

Σοβαρά προβλήματα και φαινόμενα εκφυλισμού των διαδικασιών σημειώθηκαν και στη Δυτική Ελλάδα.

Στα ΤΕΙ στα Γιάννενα η ΔΑΠ έβαλε στα ψηφοδέλτιά της σπουδαστή χωρίς να το γνωρίζει. Με αφορμή αυτό, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ καυγάδιζαν όλη τη μέρα, έπαιζαν κυνηγητό στο ίδρυμα (!), ενώ η ΠΑΣΠ κάλεσε μέχρι και δικηγόρο για να πει τη γνώμη του. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το ίδιο (έβαλε σπουδαστή σε ψηφοδέλτια χωρίς να το γνωρίζει) έκανε και η ΠΑΣΠ στο Ιστορικό Αρχαιολογικό στα Γιάννενα.

Στη ΣΔΟ του ΤΕΙ Αρτας η εφορευτική επιτροπή αποτελούνταν μόνο από ΔΑΠίτες. Το αποτέλεσμα ήταν να βγουν έξι φάκελοι παραπάνω στην κάλπη και να σκιστούν δύο ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής, στο άνοιγμα των φακέλων, και να τα βγάλουν άκυρα!

Σε δύο απ' τις τρεις σχολές του πανεπιστημίου, στο Αγρίνιο, δε δεχόντουσαν να υπάρχει πρακτικό ψηφισάντων, κάτι που συνέβη και σε πολλές άλλες σχολές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ