Η πορεία κατέληξε στον ΟΛΠ καταγγέλλοντας τα νέα αντιλαϊκά σχέδια του κεφαλαίου
Από τα ξημερώματα ο Πειραιάς ζούσε στο ρυθμό της πανεργατικής απεργίας. Οι απεργιακές φρουρές μπροστά από την πύλη του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο, που έχει παραχωρηθεί στην κινεζική πολυεθνική COSCO, στις πύλες των εργοστασίων, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού, μπροστά στους καταπέλτες έδιναν με αποφασιστικότητα τη μάχη της περιφρούρησης. Ακινητοποιημένα έμειναν ακόμα τα ρυμουλκά πλοία, ενώ στην απεργία συμμετείχαν και οι πλοηγοί (πιλότοι).
Τόπος της απεργιακής συγκέντρωσης ήταν η πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού, η οποία είχε αρχίσει να γεμίζει από κόσμο. Χαιρετισμό απηύθυνε η Μαρία Ζαχαρία από την ΔΑΣ Υπαλλήλων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Δεληγιάννης από την Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αμμοβολιστών.
Περιφρούρηση στο ΣΕΜΠΟ |
Τα συνθήματα: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Τα λιμάνια ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό», αντηχούσαν σε όλη τη διάρκεια της πορείας.
Οταν η διαδήλωση έφτασε στον ΟΛΠ, αντιπροσωπεία από τα ταξικά σωματεία του Πειραιά και μαζί τους ο Νίκος Ξουράφης από τη Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, συναντήθηκαν με τον Γ. Ανωμερίτη. Του ξεκαθάρισαν ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να χαλάσουν τα επαίσχυντα σχέδιά τους για το λιμάνι. Η απεργιακή μάχη συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με την περιφρούρηση στα καράβια.