Παρασκευή 21 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 20 ΜΑΗ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Βροντερό «παρών» στους αγώνες του σήμερα και του αύριο

Ενα μεγάλο απεργιακό ποτάμι με τις σημαίες του ΠΑΜΕ πλημμύρισε και χτες δεκάδες πόλεις της πατρίδας μας. Χιλιάδες απεργοί, εργάτες, εργάτριες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, μετανάστες, νέοι, γυναίκες και συνταξιούχοι δήλωσαν «παρών» στο προσκλητήριο του αγώνα, έστειλαν μήνυμα αντίστασης στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Για τρίτη φορά μέσα στο Μάη (Πρωτομαγιά, πανεργατική απεργία στις 5 του μήνα) οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι δεν κάνουν πίσω, έκαναν καθαρό ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την πάλη τους ενάντια στην αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και των υπηρετών του. Δήλωσαν ότι παραμένουν σταθεροί στο αγωνιστικό μετερίζι για να μην πληρώσει ο λαός μας τα κέρδη και την κρίση της πλουτοκρατίας.

Και με τη χτεσινή πανελλαδική πανεργατική απεργία έγινε ένα ακόμα βήμα στη λαϊκή συσπείρωση, στη λαϊκή πάλη όχι μόνο να μην περάσουν τα μέτρα, αλλά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη λαϊκή ανασύνταξη, να δυναμώσει ο αγώνας για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και στην οικονομία, προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

Από αύριο ακόμα πιο αποφασιστικά, οι ταξικές δυνάμεις, οι συνδικαλιστές των ταξικών συνδικάτων, οι φίλοι και τα στελέχη του ΠΑΜΕ χρειάζεται να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τους δεσμούς τους με την εργατιά. Να μην αφήσουν εργοστάσιο, γραφείο, σχολείο, γειτονιά, που να μη φτάσει η φωνή του ταξικού κινήματος. Μέσα στους εργάτες είναι που θα σταθεροποιηθεί η απόφαση για συνέχιση των αγώνων με κάθε μορφή. Μέσα στο εργοστάσιο και το γραφείο θα ατσαλωθεί η θέληση για να πάμε μπροστά, να παραμερίσουμε τα αναχώματα και την προπαγάνδα της πλουτοκρατίας.

ΠΑΜΕ: Χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους απεργούς και διαδηλωτές και σημειώνει: «Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα εκατομμύρια των απεργών που με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία έστειλαν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα απόρριψης και καταδίκης των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

Χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες που σε δεκάδες πόλεις της χώρας διαδήλωσαν μαζικά, συντεταγμένα και περιφρουρημένα με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ.

Το μήνυμα είναι καθαρό. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ανάπτυξη των αγώνων μας και την αντίσταση σε αυτά τα μέτρα.

Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ ενάντια και σε πείσμα κάθε συκοφαντίας και προβοκάτσιας. Χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ, της φτωχής αγροτιάς.

Ανοίγουμε το δρόμο για τη λαϊκή συμμαχία, για την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Σύνθημά μας: Καμιά θυσία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ