Τετάρτη 19 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ - ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ
Απλήρωτοι από το Νοέμβρη οι εργάτες

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από την περασμένη βδομάδα οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της τεχνικής εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ που κατασκευάζει το τμήμα Στρυμονικού - Προβατά του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Νοέμβρη και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης. Στους 6 τελευταίους μήνες πληρώθηκαν μόνο τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Οι εργαζόμενοι εργάστηκαν μέχρι τα τέλη Γενάρη. Το Φλεβάρη η εταιρεία τους έδωσε την κανονική τους άδεια και από 1η Μάρτη έως και τέλη Απρίλη τους έβγαλε σε διαθεσιμότητα. Τώρα ζητά από τους εργαζόμενους να αποδεχθούν την απόλυσή τους και να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο η εταιρεία θα δεσμεύεται ότι θα τους εξοφλήσει την αποζημίωση της απόλυσης στις 30 Σεπτέμβρη και τα δεδουλευμένα που τους οφείλει στις 30 Νοέμβρη.

Η ΑΤΤΙΚΑΤ επικαλείται πρόβλημα στη ροή της χρηματοδότησης, όμως η «Εγνατία Οδός ΑΕ» διαβεβαιώνει ότι δεν οφείλει χρήματα στους κατασκευαστές. Σε κάθε περίπτωση, οι περίπου 100 εργαζόμενοι του έργου πληρώνουν τα παιχνίδια κατασκευαστικών εταιρειών και κυβερνήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ