Τετάρτη 19 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 20 ΜΑΗ
«Αυθαιρεσία» οι απεργίες!

Να βάλει και αυτός τη σφραγίδα του στην ενορχηστρωμένη επίθεση που έχει εξαπολυθεί από τα κυβερνητικά επιτελεία και τα κανάλια των εφοπλιστών σε βάρος του δικαιώματος των ναυτεργατών να απεργούν, έσπευσε χτες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ Γ. Ανωμερίτης.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ (αυτός που το 2002, κατ' εντολή των εφοπλιστών, αφού ματοκύλισε την απεργία των ναυτεργατών, στη συνέχεια τους επιστράτευσε), μιλώντας χτες το μεσημέρι σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το «International Propeller Club» (Διεθνή Λέσχη Ελικα) στον Πειραιά, με θέμα «Το Λιμάνι του Πειραιά στο περιβάλλον της επόμενης δεκαετίας», αφού ανέπτυξε τους εκτρωματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το λιμάνι του Πειραιά, καταθέτοντας στην ουσία τα διαπιστευτήριά του στο μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές, στη συνέχεια αναφέρθηκε στα «καλά» που θα προκύψουν από την άρση του καμποτάζ, χαρακτηρίζοντας «αυθαιρεσία» τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών!

Με μπούσουλα ότι «το λιμάνι του Πειραιά - όπως είπε - οφείλει να είναι σύγχρονο και ανταγωνιστικό» αναφέρθηκε στην «ανάπτυξη» που προωθείται, από τη μια άκρη του ως την άλλη, η οποία αφορά την ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση των μονοπωλίων, σε όλους τους τομείς (εμπορευματοκιβώτια, κρουαζιέρα, συνδυασμένες μεταφορές κλπ.) συνθλίβοντας τους μικρούς ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απελευθέρωση (άρση του καμποτάζ) στην κρουαζιέρα και τις απεργίες που προετοιμάζουν οι ναυτεργάτες για τις 20 και 31 Μάη, ανέφερε ότι «είναι θέση ευθύνης κάθε πολιτικού κόμματος και συνδικαλιστικού φορέα να σέβεται τους κανόνες». «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων», «καμιά ομάδα δεν μπορεί να αυθαιρετεί»!..


Α. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ