Τετάρτη 19 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 20 ΜΑΗ
ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ
Ενορχηστρωμένη επίθεση στο ΠΑΜΕ

Μετά την πλειοψηφία σε ΟΤΟΕ και Ιδιωτικούς Υπαλλήλους, χτες ήρθε η σειρά της ΠΟΕ ΟΤΑ

Με αποκλεισμούς και απειλές για καθαιρέσεις οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού συμμετέχουν στην ενορχηστρωμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει το κεφάλαιο και οι πολιτικές του δυνάμεις ενάντια στο ΠΑΜΕ προκειμένου να βάλουν φραγμό στην οργάνωση των ταξικών αγώνων. Κι αυτό γιατί είναι ολοφάνερο πως η δράση των ταξικών δυνάμεων μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή - αντεργατική επίθεση.

Ετσι, μετά τα πρόσφατα περιστατικά της καθαίρεσης της εκπροσώπου των ταξικών δυνάμεων από το προεδρείο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας και τον αποκλεισμό της ΔΑΣ από το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας - με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΡΙΖΑ) και άλλων εργοδοτικών συνδικαλιστικών δυνάμεων - ήρθε χτες η σειρά της πλειοψηφίας στην ΠΟΕ ΟΤΑ.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ η ΔΑΣ ΟΤΑ, στην κατεύθυνση της οργάνωσης των αγώνων των εργαζομένων ενάντια και στο σχέδιο «Καλλικράτης», πρότεινε την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων και την κήρυξη 48ωρης απεργίας. Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - αντί άλλης απάντησης επέλεξαν «την ολομέτωπη επίθεση στο ΠΑΜΕ και στις δυνάμεις στον κλάδο», όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η ΔΑΣ ΟΤΑ. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: «Περίσσεψαν οι παλικαροσύνες ενάντια στα στελέχη της ΔΑΣ στην ΕΕ, ότι θα τους καθαιρέσουν από το Προεδρείο, γιατί χρόνια τώρα στηρίζουν το ΠΑΜΕ, αφού το ΠΑΜΕ είναι αντίθετο με την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ! Θαυμάστε τους!».

Οπως ακριβώς και τα κόμματα του κεφαλαίου, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του συμβιβασμού αδυνατούν να αντιπαρατεθούν πολιτικά και στοιχειοθετημένα στο ΠΑΜΕ.

«Θέλουν τους χώρους δουλειάς "καθαρούς"», όπως σημειώνουν και οι ταξικές δυνάμεις στην ΟΤΟΕ, το «Αγωνιστικό Μέτωπο», σε ανακοίνωσή τους για την καθαίρεση της εκπροσώπου τους από το προεδρείο της Ομοσπονδίας. «Είναι πλέον φανερό ότι η συμβιβασμένη πλειοψηφία έχει επιλέξει να εξυπηρετήσει για άλλη μια φορά τα σχέδια των τραπεζιτών», συμπληρώνει. Σε απάντηση αυτής της επίθεσης στο ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων, για τη μαζική συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Για να παρθούν πίσω τα αντεργατικά μέτρα, για να οργανωθεί η αντεπίθεση της εργατικής τάξης μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ