Κυριακή 16 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Απρεπείς αλλά απαραίτητες σκέψεις

1. Στο χοιροστάσιο των Ακροδεξιών, ο αρχηγός μαζί με τους βουλευτές και το αξιοθρήνητο πλήρωμα σκάβουν τον μεγαλύτερο λάκκο από την εποχή της Μεταπολίτευσης. Σκάβουν αγνοώντας, οι κρετίνοι, πως πρόκειται για τον δικό τους τάφο.

2. Προσοχή στις διατυπώσεις: Δεν πρόκειται για άδικο αλλά πρόστυχο τρόπο αντιμετώπισης των αγωνιστών του ΠΑΜΕ.

3. Τεχνικός της εξουσίας και μεγάλο γουρούνι όλες αυτές τις μέρες από το θώκο του έσπρωχνε τον έναν εργαζόμενο εναντίον του άλλου.

4. Οποιος διαδίδει πως ακόμα και τώρα ο πρωθυπουργός μπορεί ν' ανακατέψει την τράπουλα για το κοινό καλό, του χρειάζεται δημόσιος χλευασμός και αποκλεισμός.

5. Η ανάγκη για μια βεντέτα με τα δημοσιογραφικά ψέματα αναβάλλεται μονίμως από την ίδια την πραγματικότητα, που δεν καταλαβαίνει από περισπούδαστες αναλύσεις. Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά γύρω του και θα καταλάβει αμέσως τι παίζει. Ολα τα είχε προβλέψει η κυρίαρχη ιδεολογία, εκτός από το πεζοδρόμιο.

6. Εκ των υστέρων η κυρία Ντόρα ανακάλυψε το νέο βλέμμα που της ταιριάζει: αυτό του θύματος που τα χάνει μπροστά στη χυδαιότητα του πολιτικού κόσμου. Καλό, ε; Η Ντόρα είναι το τελευταίο άρλεκιν που κυκλοφορεί στα πάσης φύσεως περίπτερα. Η οικογένεια ελπίζει στις καλές προθέσεις του αναγνωστικού κοινού. Οι οικογενειακοί δημοσιογράφοι με τη μορφή συνεντεύξεων έστησαν την αγιογραφία της φροϊλάιν. Τι κατάφεραν; Τίποτα απολύτως, αφού τα παραπτώματα μιας δεκαετίας στα κέντρα της εξουσίας έχουν ήδη βγει στην επιφάνεια από τη γνωστή δύναμη που κυκλοφορεί εκτός Μαξίμου. Ούτε η στημένη διαγραφή έπιασε τόπο. Παρ' όλα αυτά εγώ, ως φιλοορθόδοξος Ευρωπαίος, απευθύνω προς το μέγα Πανελλήνιον θερμή, θερμότατη και απεγνωσμένη έκκληση: Αιτούμαι πως από φέτος και του λοιπού, διά την επόμενη δεκαετία, πρωθυπουργός της χώρας να γίνει η Ντόρα. Η ικανοποίηση του αιτήματός μου δεν θα καταστήσει απλώς μια αγνή ψυχή ευτυχισμένη, αλλά θα επιτρέψει στο σύνολο του Μητσοτακαίικου να χαρεί, κι όσο για μας να βρούμε λίγη ησυχία, έστω για μια δεκαετία!

7. Ακόμα και τώρα η φάρα των μικροαστών δε μετακινήθηκε από τον καναπέ της. Περιμένει όπως τα ποντίκια να περάσει η καταστροφή για να κάνει την εμφάνισή της, με μοναδικό σκοπό τι θα καρπωθεί. Μεταλλαγμένοι και ακίνητοι, οι μικροαστοί φαντασιώνονται, όπως όλοι οι θρασύδειλοι, πως είναι μέρος της δύναμης που κυβερνά, της όποιας δύναμης.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάγεψε ο Στ. Ξαρχάκος(2023-07-05 00:00:00.0)
Πρόβλημα υγείας για Μπακογιάννη(2021-10-19 00:00:00.0)
Συναυλία - αφιέρωμα στον Λ. Κηλαηδόνη(2019-08-21 00:00:00.0)
Προσήλωση στον ευρωατλαντισμό(2006-10-01 00:00:00.0)
Στιγμές μιας ελεύθερης πτώσης(2006-04-02 00:00:00.0)
Τσέχωφ στο Αγρίνιο(2002-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ