Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ΣΤΟ ΕΚΑ
Επιμένουν πραξικοπηματικά στους νόθους αντιπροσώπους

Οι ταξικές δυνάμεις καταγγέλλουν ότι παρακάμπτουν με το «έτσι θέλω» απόφαση του συνεδρίου ενάντια στους νόθους αντιπροσώπους! Μεγαλώνει η ανάγκη για μαζική στήριξη της ΔΑΣ στις εκλογές που ξεκινούν αύριο

Καθημερινά αποκαλύπτεται η ανάγκη οι εργάτες να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις
Καθημερινά αποκαλύπτεται η ανάγκη οι εργάτες να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις
Την αποφασιστικότητα με την οποία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) περιφρονούν τη θέληση των εργαζομένων αποδεικνύει η άρνηση των παραπάνω παρατάξεων να υλοποιήσουν την απόφαση που πήρε την Παρασκευή το σώμα του 27ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), αποφασίζοντας να μη νομιμοποιηθούν όσοι αντιπρόσωποι αναδείχθηκαν μέσω επιστολικής ψήφου.

Την περασμένη Δευτέρα, μία μέρα μετά τη λήξη του Συνεδρίου, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» αποφάσισαν να παρακάμψουν την απόφαση του συνεδρίου τσαλαπατώντας καταστατικά και αποφάσεις, με προφανή στόχο να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή νόθων αντιπροσώπων στις εκλογές. Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» καταγγέλλει:

«Στη διαδικασία νομιμοποίησης των συνέδρων του 27ου Συνεδρίου το συνέδριο αποφάσισε τη μη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων εκείνων των σωματείων που είχαν ψηφίσει με αλληλογραφία.

Η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και η "ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" αρνούνται να υλοποιήσουν την απόφαση του συνεδρίου προκειμένου να εξασφαλίσουν την ψήφο των νόθων αντιπροσώπων.

Η ΔΑΣ καταγγέλλει τις ηγεσίες των συγκεκριμένων παρατάξεων οι οποίες μπρος στα "κουκιά" τσαλαπατούν καταστατικά και αποφάσεις». Μπροστά στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΕΚ, που ξεκινούν αύριο Πέμπτη 13 Μάη και ολοκληρώνονται το Σάββατο 15 του μήνα, η ΔΑΣ «καλεί τους εργαζόμενους να σκεφτούν. Κανένα συμφέρον δεν έχουν από ένα Εργατικό Κέντρο που η διοίκησή του θα είναι προϊόν νοθείας και όπως έκανε χρόνια τώρα θα είναι χειροκροτητής των κυβερνήσεων και στυλοβάτης των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών.

Τους καλούμε να στείλουν μήνυμα αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και στη νοθεία, ψηφίζοντας μαζικά την ΔΑΣ».

Τα στοιχεία που δείχνουν τη νοθεία που έχει συντελεστεί παρουσιάζονται αναλυτικά σε άλλη ανακοίνωση της ΔΑΣ, όπου αναφέρονται τα σωματεία στα οποία υπήρξαν ψηφίσαντες που ψήφισαν διά αλληλογραφίας. Τα σωματεία αυτά είναι:

  • Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΔΕΗ. Ψήφισαν 1.123, οι 844 ψήφισαν με αλληλογραφία. Με βάση την απόφαση του συνεδρίου πρέπει να πάρουν μέρος στις διαδικασίες του τέσσερις αντιπρόσωποι αντί των 15 που αναδείχθηκαν στις εκλογές του σωματείου.
  • Σωματείο Καταμετρητών ΔΕΗ. Ψήφισαν 868, οι 744 με αλληλογραφία. Πρέπει να πάρουν μέρος δύο αντιπρόσωποι αντί των 12.
  • Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΕΤΕ. Ψήφισαν 602, οι 365 με αλληλογραφία. Πρέπει να πάρουν μέρος τρεις αντιπρόσωποι αντί των οκτώ.
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού Ασφαλείας ΔΕΗ. Ψήφισαν 205, μόνο οι 100 ψήφισαν αυτοπροσώπως. Πρέπει να πάρει μέρος ένας αντιπρόσωπος αντί των τριών.
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Ταμείων ΔΕΗ. Ψήφισαν 242, οι 192 με αλληλογραφία. Δεν πρέπει να συμμετέχουν αντιπρόσωποί του στις διαδικασίες του συνεδρίου.
  • Σωματείο Εργατοτεχνιτών ΔΕΗ. Ψήφισαν 242, οι 217 με αλληλογραφία. Δεν πρέπει να συμμετέχουν αντιπρόσωποί του στις διαδικασίες του συνεδρίου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ