Πέμπτη 6 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
10o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου»

Σε συνθήκες σκληρής ταξικής μάχης ξεκινά, αύριο, το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ

*

Αύριο ξεκινά το 10ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, σε συνθήκες όπου ο λαός δέχεται βάρβαρη επίθεση σε κάθε του δικαίωμα, που το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι επιδιώκουν να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης και ανυπακοής, καλώντας στον πατριωτισμό της υποταγής. Αλλά οι νέοι κομμουνιστές δεν υποτάσσονται. Ατσαλώνονται, γίνονται πιο δυνατοί. Αυτό βάζουν στο επίκεντρο του Συνεδρίου τους, που είναι ένα Συνέδριο μάχης για το «σήμερα» και το «αύριο» του λαού, της νεολαίας, των παιδιών της εργατικής τάξης. Στο πλευρό του ΚΚΕ, η ΚΝΕ γίνεται πιο ικανή στην πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, για να μπορέσει ο λαός να καρπωθεί τον πλούτο που παράγει, για να ανατρέψουν το σύστημα που κλέβει τη ζωή των εργαζομένων και των παιδιών τους.

Το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ θ' αρχίσει αύριο, Παρασκευή 7 του Μάη, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 του Μάη. Το σύνθημά του είναι «Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου, η ΚΝΕ η Οργάνωσή μας». Η έναρξη των εργασιών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, είναι στις 10 το πρωί, οπότε θα παρουσιαστεί η εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου προς το Συνέδριο, απ' τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, από τις αρχές Γενάρη, πραγματοποιήθηκε μια πλούσια εσωοργανωτική διαδικασία, όπου συζητήθηκαν οι Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ. Η ισχυροποίηση της Οργάνωσης ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης. Τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον προσυνεδριακό διάλογο, αλλά και να συζητήσουν με τη νεολαία, για τις Θέσεις, σε μια περίοδο μεγάλων, δύσκολων και σκληρών αγώνων για το λαό.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι το χώρο του Συνεδρίου θα κοσμούν δύο σημαντικές εκθέσεις. Η πρώτη έκθεση είναι της ΚΟΑ του ΚΚΕ, αφιερωμένη στην Πρωτομαγιά και στους σταθμούς του εργατικού και επαναστατικού κινήματος. Η δεύτερη είναι έκθεση αφίσας της ΚΝΕ, με 45 αφίσες που κυκλοφόρησε η Οργάνωση από το 9ο Συνέδριο μέχρι τώρα.

28 Οργανώσεις Νεολαίας απ' όλο τον κόσμο

Στο 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ θα παραβρεθούν αντιπροσωπείες από 28 Οργανώσεις Νεολαίας, απ' όλο τον κόσμο. Οι αντιπροσωπείες, εκτός απ' την παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου, θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Το Σάββατο 8 του Μάη, το πρωί, θα έχουν συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο, στις 9 το βράδυ, θα παραβρεθούν σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο «Συρμό». Στην εκδήλωση θα μεταφερθεί πείρα απ' τα κινήματα των χωρών τους, θα απευθύνουν χαιρετισμούς στην ΚΝΕ και στο Συνέδριό της και θα ακολουθήσει μουσική βραδιά.

Την Κυριακή, 9 του Μάη, το πρωί, οι αντιπροσωπείες θα συμμετάσχουν και θα καταθέσουν στεφάνια σε εκδήλωση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου οι φασίστες εκτέλεσαν 200 κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι Οργανώσεις που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο της ΚΝΕ είναι οι εξής:

1. Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), με τον Πρόεδρό της Τιάγο Βιέιρα

2. Κομμουνιστική Νεολαία Αυστρίας

3. ΚΟΜΑΚ (Βέλγιο)

4. Κομμουνιστική Νεολαία Βρετανίας

5. Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας

6. Ενωση Σοσιαλιστικής Νεολαίας Βραζιλίας

7. Κίνημα Νέων Κομμουνιστών Γαλλίας

8. Γερμανική Σοσιαλιστική Εργατική Νεολαία

9. Κομμουνιστική Νεολαία Γεωργίας

10. Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας (Σερβία)

11. Πανινδική Ομοσπονδία Νεολαίας

12. Ενωση Κομμουνιστικών Νεολαιών Ισπανίας

13. Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών Ισπανίας

14. Νέοι Κομμουνιστές Ιταλίας

15. Ενωση Νέων Κομμουνιστών Κούβας

16. Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας (Κύπρος)

17. Ενωση Δημοκρατικής Νεολαίας Λιβάνου

18. Νεολαία Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας

19. Κομμουνιστική Νεολαία Μεξικού

20. Νέοι Κομμουνιστές Νορβηγίας

21. Νεολαία του Κόμματος Λαού της Παλαιστίνης

22. Κομμουνιστική Νεολαία Πακιστάν

23. Κομμουνιστική Νεολαία Πολωνίας

24. Κομμουνιστική Νεολαία Πορτογαλίας

25. Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Ρωσικής Ομοσπονδίας

26. Νεολαία Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας

27. Νεολαία Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ) Τουρκίας

28. Κομμουνιστική Νεολαία Συρίας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ