Πέμπτη 6 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Κόντρα στις προβοκάτσιες

Το σύστημα και οι μηχανισμοί του γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσο δυναμώνει το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, τόσο μειώνεται η δυνατότητα του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του να επιβάλλουν την αντιλαϊκή πολιτική. Η πλουτοκρατία και οι υποστηρικτές της, κάθε μέρα που περνά, διαπιστώνουν ότι η άγρια επίθεση κατά του λαού δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η οργή και η αγανάκτηση μετατρέπεται σε συνειδητή δράση και ολοένα και περισσότερες νέες δυνάμεις - ιδιαίτερα από την εργατική τάξη - μπαίνουν στον αγώνα. Φοβούνται τη λαϊκή αντεπίθεση. Το λένε ανοιχτά, άλλωστε, πολιτικοί τους εκπρόσωποι, ο αστικός Τύπος και οι σταθμοί τους.

Τρόμαξαν από τις μεγαλειώδεις χτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις και γι' αυτό επιστράτευσαν τους μηχανισμούς της προβοκάτσιας. Αυτή τη φορά, δεν αρκέστηκαν στο σικέ παιχνίδι αστυνομικών - κουκουλοφόρων. Εβαλαν στο στόχαστρό τους το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Το επιχείρησαν έξω, αλλά, σχεδόν ταυτόχρονα, και μέσα στη Βουλή. Εξω χρυσαυγίτες και διάφορα άλλα παρακρατικά στοιχεία, που εμφανίζονταν ως «ΠΑΜίτες» φωνάζοντας «να καεί η Βουλή», και μέσα, από τον αρχηγό του ΛΑ.Ο.Σ., που το χρησιμοποιούσε ως επιχείρημα για να παίξει το γνωστό προβοκατόρικο ρόλο του. Αλλά δεν τους πέρασε και ούτε πρόκειται να τους περάσει. Και αυτό είναι η απόδειξη ότι το οργανωμένο και περιφρουρημένο λαϊκό κίνημα, που στηρίζεται στη συνειδητή δράση, έχει καθαρούς στόχους και ξεκάθαρη προοπτική για τον τελικό σκοπό, αυτό το κίνημα έχει τη δύναμη να αποκρούει τέτοια προβοκατόρικα σχέδια. Αλλά και ό,τι άλλο θα επιστρατεύσουν το αστικό κράτος της καταστολής και οι μηχανισμοί του μυστικοί και φανεροί - με όποια μορφή κι αν το εμφανίσει - όσο η ταξική πάλη θα οξύνεται. Απόδειξη για το αντίθετο είναι το γεγονός ότι η άλλη προβοκατόρικη δράση, με τον εμπρησμό της τράπεζας και το θλιβερό αποτέλεσμα των τριών νεκρών, δυστυχώς δεν αποκρούστηκε. Και, βέβαια, τέτοια γεγονότα, που ενίοτε έχουν τραγική κατάληξη, αποτελούν το βούτυρο στο ψωμί της άρχουσας τάξης για να χτυπήσει τον πραγματικό της εχθρό: Το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα, τους στόχους του και τις επιδιώξεις του.

Δύναμη του οργανωμένου ταξικού λαϊκού κινήματος είναι ότι αντιμετωπίζει την αστική εξουσία με όλες τις μορφές πάλης που αυτό αποφασίζει κάθε φορά. Οτι επιλέγει το πώς και πότε θα συγκρουστεί. Οτι περιφρουρεί τις γραμμές του από φανερούς και μυστικούς αστικούς μηχανισμούς προβοκάτσιας που η δράση τους έρχεται να δώσει άλλοθι στην καταστολή, αλλά και να σπείρει το φόβο σε λαϊκές δυνάμεις, να τις συντηρητικοποιήσει, να τις βάλει στη γωνία. Για άλλη μια φορά χτες, απέδειξε ότι μπορεί να αποκρούσει τις προβοκάτσιες, από όπου και αν προέρχονται. Απέδειξε επίσης ότι, όσο δυναμώνει, όσο περισσότερο μετατρέπει τη λαϊκή αγανάκτηση σε πολιτική ταξική δύναμη, όσο συγκεντρώνει μεγαλύτερες δυνάμεις, θα δίνει όλο και περισσότερες νικηφόρες μάχες, θα φέρνει πιο κοντά τη μέρα που θα κερδηθεί ο πόλεμος. Αυτό, όμως, πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας.


Παναγιώτης ΡΑΜΜΟΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ