Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είναι συνένοχοι

Μια συντονισμένη επιχείρηση προπαγάνδας, με πυρήνα το ψέμα ότι η κυβέρνηση πιέζεται δήθεν από ΕΕ και ΔΝΤ για νέα μέτρα, αλλά η ίδια αντιστέκεται, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με πρωταγωνιστές κυβερνητικά στελέχη και τα «παπαγαλάκια» στα αστικά ΜΜΕ. Στόχος είναι να εμποτίσουν τις λαϊκές συνειδήσεις με τον ψευδεπίγραφο ισχυρισμό ότι τα αντιλαϊκά μέτρα «έρχονται με έξωθεν παρέμβαση» και πως η κυβέρνηση προσπαθεί δήθεν να μετριάσει τον όγκο και το εύρος τους. Ανάλογη προπαγανδιστική επίθεση είχε εξαπολύσει η κυβέρνηση και τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές. Ο στρατηγικός σχεδιασμός τους είναι να αποκρύψουν ότι τα σφαγιαστικά μέτρα τα έχει συνυπογράψει η κυβέρνηση, είναι προαποφασισμένα στο πλαίσιο της ΕΕ και της στρατηγικής της και έρχονται να υπηρετήσουν τις ανάγκες της πλουτοκρατίας.

Χτες, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι υπάρχουν «μεγάλες πιέσεις» από την ΕΕ για μείωση μισθών και επιδομάτων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, αλλά, όπως ισχυρίστηκε, «εμείς σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε τέτοιου είδους επιλογές». Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε χτες ότι η κυβέρνηση δε θα δώσει «λευκή κόλλα χαρτί» κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων με την ΕΕ και το ΔΝΤ, επιδιώκοντας να πείσει ότι δεν είναι στις προθέσεις της να επιβάλει νέα μέτρα. Την προηγούμενη βδομάδα, κυβερνητικό στέλεχος και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, σημείωνε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ότι «δε διαμορφώνουμε εμείς τις εξελίξεις, δεν είμαστε εμείς οι παίκτες». Την ίδια ώρα, μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα ισχυριζόταν χτες ότι η κυβέρνηση έχει χαράξει «κόκκινη γραμμή» στην οποία περιλαμβάνονται τόσο η άρνηση για νέα έκτακτα μέτρα μέσα στο 2010 όσο και «η απόφαση να μη δεχτεί απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, νέες περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές των συντάξεων και επέκταση των περικοπών μισθών και στον ιδιωτικό τομέα».

Ολα τα «σφυριά» χτυπούν στον ίδιο στόχο. Πίσω από τις «κόκκινες γραμμές», τις «λευκές κόλλες» και τη δήθεν «αντίσταση» στις «ασφυκτικές πιέσεις», προσπαθούν να κρύψουν από το λαό ότι:

-- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ήδη από το προεκλογικό της πρόγραμμα πρότεινε την «παράταση του εργάσιμου βίου» από τα 65 που προέβλεπε ο νόμος, στα 67 χρόνια. Το ίδιο ζητάει τώρα η ΕΕ, το ίδιο λέει και το ΔΝΤ.

-- Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ήδη από τις αρχές Δεκέμβρη στη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών του ΕΚΟΦΙΝ είχε συνυπογράψει τη θέση της ΕΕ για μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων και του ιδιωτικού τομέα, κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, περικοπές των συντάξεων, απελευθέρωση των απολύσεων, νέες περικοπές θέσεων και μισθών στο δημόσιο τομέα. Τα ίδια «συστήνει» διαχρονικά η ΕΕ, τα ίδια προτείνει και το ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση καμία «κόκκινη γραμμή» δεν έχει τραβήξει. Το αντίθετο συμβαίνει. Σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, με την αξιοποίηση του μηχανισμού δανειοδότησης, ετοιμάζεται να εξαπολύσει έναν νέο γύρο στη λυσσαλέα αντιλαϊκή επίθεση, τσακίζοντας εισοδήματα και δικαιώματα των εργαζομένων.


Π. Θ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θυσίες για τα μονοπώλια ή κατάργησή τους(2012-12-04 00:00:00.0)
Καταλογίζει «ανικανότητα» στην κυβέρνηση(2010-11-19 00:00:00.0)
Απολογισμός του αντιλαϊκού μακελειού(2010-06-12 00:00:00.0)
Μπαράζ βάρβαρων μέτρων στα κράτη - μέλη(2010-05-26 00:00:00.0)
Ιδια μούρη...(2010-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ