Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Επικοινωνιακή στάχτη για να κρύψουν το νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα

Οι νέες ανατροπές είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε επικοινωνιακά τεχνάσματα έχουν επιδοθεί τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, προκειμένου να ξεφύγουν από τη λαϊκή κατακραυγή για τα επώδυνα αντιασφαλιστικά μέτρα τα οποία έχουν προαποφασίσει και προωθούν για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες βδομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί η κυβέρνηση ότι εξαναγκάζεται δήθεν από «τους έξω», πότε ΔΝΤ και πότε ΕΕ, πότε και από τους δύο μαζί, να επιβάλει μέτρα που δήθεν δεν επιθυμεί και που κατά την προσφιλή ρήση τους «είναι εκτός ιδεολογικού πλαισίου του ΠΑΣΟΚ». Ομως, παρά τα κόλπα, παρά την προκλητική στήριξη από τα μέσα των βαρώνων των ΜΜΕ, η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα αυτά και συνολικά η αντεργατική επίθεση είναι ενταγμένα στη στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, στον αδιαπραγμάτευτο στόχο της να εξασφαλίσει την καπιταλιστική κερδοφορία.

Σχολιάζοντας την υποτιθέμενη άρνηση της κυβέρνησης - που έντεχνα και με διάφορους τρόπους πλασάρεται στη δημοσιότητα - ότι δεν επιθυμεί να αυξήσει τα γενικά όρια συνταξιοδότησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Μετά τους θεατρινισμούς του "κοινωνικού διαλόγου" και της διαβούλευσης, τώρα και με επιστολές προς την ΕΕ, η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει ότι η νέα δραστική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για όλους, η αντικατάσταση της σύνταξης από προνοιακό επίδομα και οι νέες δραστικές περικοπές στις ιατροφαρμακευτικές παροχές ήταν και είναι και δική της επιλογή πολύ πριν από τις εκλογές και δεν είναι επιλογή μόνο της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αλλωστε, το δρόμο για σύνταξη πάνω από τα 65 τον έχει ανοίξει ήδη ο νόμος Ρέππα και τον επιβάλλουν οι γνωστές ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού με τα λεγόμενα αντικίνητρα».

Στις ίδιες μεθόδους καταφεύγει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της οποίας εμφανίζεται να «αιφνιδιάζεται» από το έργο της κυβέρνησης. Μόνο που ο Γ. Παναγόπουλος ξέρει πολύ καλά τι ακριβώς μέτρα ετοιμάζει το κόμμα του οποίου είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος. Πολύ περισσότερο που η πλειοψηφία συμμετείχε στο «διάλογο» - φιάσκο που έστησε η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, εξασφαλίζοντάς της το κατάλληλο άλλοθι.

Μεγαλώνει η ανυποληψία της ΓΣΕΕ

Χτες, ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, θέλοντας να απαντήσει στους ισχυρισμούς περί «αιφνιδιασμού», έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του με ημερομηνία 14 Απρίλη, με την οποία καλούσε τη ΓΣΕΕ σε συνάντηση για την «απαιτούμενη αλληλο-ενημέρωση»! Ομως, όλα τούτα δεν έχουν την παραμικρή αξία. Γιατί και οι δύο, υπουργείο και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι από την ίδια πλευρά και επιδιώκουν μόνο να θολώσουν τα νερά...

Σε σχόλιό του για τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των εργαζομένων το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει:

« Η δήθεν αντιπαράθεση Παναγόπουλου - Λοβέρδου δεν αφορά τους εργαζόμενους. Πρόκειται για "οικογενειακές διαφορές". Η ανυποληψία της ΓΣΕΕ και του προέδρου της γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Ακόμη και το άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Εργασίας το "ξεγυμνώνει", λέγοντάς του ότι: ούτε διαρροές υπάρχουν, ούτε ασάφειες, ούτε αιφνιδιασμοί. Γνωρίζει πολύ καλά και το νομοσχέδιο για το εργασιακό και για το ασφαλιστικό και τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που προβλέπουν. Οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν μαζικά την κυβέρνηση και να μη δώσουν καμία σημασία στους απεργοσπάστες της ΓΣΕΕ και τους συνεταίρους του ΣΕΒ. Μαχητικά, μαζικά, αποφασιστικά να συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 22 Απρίλη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ