Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
«Οχι» στις απολύσεις

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, σε συνεδρίασή του (13/4) αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας για σήμερα (10π.μ.-1μ.μ. και 8μ.μ.-11μ.μ.), αντιδρώντας στις επικείμενες απολύσεις 22 εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης να καταδικάζει στη φτώχεια τους μισθωτούς και συνταξιούχους και να αφήνει στο απυρόβλητο τους μονίμως φοροδιαφεύγοντες, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο των 600-1.100 ευρώ βλέπουν τον εργασιακό τους χώρο να απειλείται με απολύσεις, συρρίκνωση, απαξίωση και μειώσεις μισθών. Η διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου ανακοίνωσε την απόφασή της, να απολύσει (να μην ανανεώσει τη σύμβαση) 22 συναδέλφους, εργαζομένους ορισμένου χρόνου. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Η απόφαση αυτή μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και θα την αποκρούσουμε δυναμικά. Δηλώνουμε ότι θα μεταχειριστούμε κάθε νόμιμο μέσο και ότι αρχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας, ώστε οι απολύσεις αυτές να μην περάσουν. Δε μας έφταναν τα μέτρα με τις περικοπές των αποδοχών, των δώρων κλπ., ήρθε τώρα και η λαίλαπα των απολύσεων. Οι εργαζόμενοι στην πρώτη κρατική σκηνή της χώρας, που αδιάλειπτα παράγουν πολιτισμό χρόνια τώρα, εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους σε αυτές τις εξελίξεις».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Να διασφαλιστεί η απασχόληση των συμβασιούχων του Εθνικού Θεάτρου και να μην προβεί η διοίκηση σε καμία περικοπή των τακτικών αποδοχών τους.

  • Ακυρώνονται όλες οι αυριανές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, λόγω των στάσεων εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου. Συγκεκριμένα, δε θα δοθούν οι παραστάσεις: «Δον Ζουάν», «Η κυρία από τη θάλασσα», «Recycle», «Ερρίκος Εδουάρδος Ριχάρδος». Οι θεατές που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για σήμερα μπορούν να πάνε στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 210 7234567 για εισιτήρια μέσω τηλεφωνικού κέντρου και internet.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ