Το υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους εργαζόμενους λεφτά που τους χρωστούσε η εργοδοσία!
Την ανάλγητη στάση του υπουργείου Οικονομικών που έχει μπλοκάρει τις διαδικασίες για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των εργαζομένων της πρώην «ΑΛΦΑ ΠΡΕΣ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων.
Συγκεκριμένα, οι περίπου 70 εργαζόμενοι της εταιρείας, που παρέμεναν απλήρωτοι από το Δεκέμβρη του 2007 μέχρι και τον εξαναγκασμό τους σε παραίτηση το καλοκαίρι του 2008, διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και ενώ κέρδισαν όλα τα δικαστήρια, περίμεναν τώρα - μετά από δύο χρόνια δικαστικών αγώνων - να λάβουν το ...17% των οφειλόμενων χρημάτων. Ωστόσο, το ελληνικό Δημόσιο - και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών - κατέθεσε αίτηση ανακοπής της αποπληρωμής των εργαζομένων, με το αιτιολογικό ότι η εταιρεία χρωστούσε και σε αυτό! Δηλαδή, πάει να πάρει τα χρήματα που της χρωστά η εργοδοσία από τα λεφτά των εργαζομένων! Η στάση αυτή, σημειώνει η ανακοίνωση, είναι άκρως αντεργατική και οδηγεί τους απολυμένους σε απόγνωση, αφού θα περιμένουν άλλα τρία τουλάχιστον χρόνια (μπορεί και έξι, αν προχωρήσει σε έφεση το ελληνικό Δημόσιο), μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.
«Για άλλη μια φορά φαίνεται το αντεργατικό πρόσωπο της κυβέρνησης», σημειώνει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, «που αντί να κυνηγά τους εργοδότες, οι οποίοι χρωστούν στα Ταμεία, κυνηγά τα ελάχιστα οφειλόμενα των εργαζομένων». Και απαιτεί: «Αίσχος! Να ανακληθεί η ανακοπή και να πάρουν οι άνεργοι τα χρήματά τους».