Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10645

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αποφασιστικά για την απεργία 21-22 Απρίλη

Κάθε μέρα που περνάει ενισχύεται το μέτωπο που συγκροτείται για να έχει επιτυχία η 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη, ενάντια στην ολομέτωπη αντεργατική λαίλαπα και την υπονομευτική στάση των ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.


ΣΕΛ.  3,   12  -  13
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Στόχος η κατάργηση σταθερής και με πλήρη δικαιώματα εργασίας

Με ένα ακόμα νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαιωνίζει και επιχειρεί να νομιμοποιήσει το άθλιο καθεστώς της «ευελφάλειας», που κατακρεουργεί τα εργατικά δικαιώματα, προς μεγάλη ικανοποίηση του μεγάλου κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  17

ΞΑΝΑΓΡΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και επιχείρηση θεσμοθέτησης του αντικομμουνισμού

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ο αντικομμουνισμός πρώτα απ' όλα έχει στόχο την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα

Η πρόκληση ενάντια στους λαούς κλιμακώνεται με την προαναγγελία συγκρότησης στις 21 Απρίλη, στο Στρασβούργο, στη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, αντικομμουνιστικής «ομάδας εργασίας», με διακηρυγμένο στόχο το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την «ανάπτυξη μιας κοινής αντίληψης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων, συμπεριλαμβανομένου του κομμουνιστικού καθεστώτος στην ΕΣΣΔ». Η ομάδα αυτή, πολλοί από τους οποίους πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές και στα ΚΚ στις χώρες τους, φιλοδοξεί να αποτελέσει αιχμή του δόρατος και μέσο πίεσης για τη διαμόρφωση ευρωενωσιακής νομοθεσίας, για την ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών και των ΚΚ στην ΕΕ.Με ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων: Η πρόκληση αυτή που οργανώνεται τις παραμονές της επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών ενάντια στο ναζισμό, στις 9 του Μάη, ανήμερα της εγκαθίδρυσης της φασιστικής δικτατορίας, που επέβαλαν το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστές στην Ελλάδα, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από τους λαούς.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΦΑΓΕ»
Μαχητικό μήνυμα ενάντια στις απολύσεις

Απάντηση στις απολύσεις έδωσαν οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ με την πετυχημένη 24ωρη απεργία τους, που ολοκληρώθηκε χτες, στέλνοντας ταυτόχρονα μαχητικό μήνυμα ταξικής συσπείρωσης και ανάγκης οργάνωσης της πάλης, για να μην περάσει η συντονισμένη αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία, με τις «πλάτες» κυβέρνησης και κομμάτων της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  14

«Μελάνι σουπιάς... »

...Επιβραβεύετε και τις χειρότερες συμπεριφορές, όχι μόνο των φοροφυγάδων, αλλά και ξεπλύματος χρήματος από εμπόρους ναρκωτικών, από εμπόρους όπλων και λευκής σαρκός. Γ. Παπανδρέου, Πρακτικά της Βουλής 22/2/04.

...Νομιμοποιούνται προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας και θα επιμείνουμε σε αυτό γιατί είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να εισηγηθεί μια κυβέρνηση ψηφισθείσα από τον ελληνικό λαό. Χ. Καστανίδης, Πρακτικά της Βουλής 28/7/04.

Αυτά και άλλα ανάλογα έλεγαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όταν το 2004 η τότε κυβέρνηση της ΝΔ προωθούσε ανάλογη ρύθμιση επαναπατρισμού κεφαλαίων με αυτήν που έφερε στο φορολογικό νομοσχέδιο η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οταν όμως προχτές ο εισηγητής του ΚΚΕ Α. Τζέκης είπε μεταξύ άλλων γι' αυτή τη ρύθμιση: «Νομιμοποιείτε όσους έβγαλαν έξω μεγάλη μάζα κερδών ή τα απέκτησαν ακόμα και από εγκληματικές δραστηριότητες χωρίς κανέναν έλεγχο...», η κυβέρνηση αντέδρασε όπως αντιδρά πάντα ο ένοχος. Διά στόματος του αντιπροέδρου της Θ. Πάγκαλου μίλησε για «βαρύτατη ύβρη» και επιχείρησε να αποπροσανατολίσει ξαναζεσταίνοντας την αντικομμουνιστική προβοκάτσια ότι το ΚΚΕ «είναι το μόνο κόμμα που έχει αδιαφανείς οικονομικούς πόρους». Τα προηγούμενα λόγια τους, αλλά και η προβοκατόρικη προχτεσινή αντίδρασή τους μαρτυρούν την πλήρη συνείδηση της ενοχής, που κυνικά ρίχνει «μελάνι της σουπιάς» τον αντικομμουνισμό για να διαφύγει.



ΚΚΕ
Κατάπτυστη η γνωμοδότηση για τις κάμερες

ΣΕΛ.  27
Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Λένιν

ΣΕΛ.  29
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στην τελική ευθεία το ξήλωμα του Ασφαλιστικού

ΣΕΛ.  11,   16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Το σχολείο θα λειτουργεί με όρους επιχείρησης

ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ