Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Ο ALPHA στο δρόμο της ψηφιακής

Τη χορήγηση άδειας για παροχή συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών στην εταιρία «ALPHA Ψηφιακή Σύνθεσις», υπέγραψε προχτές ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας. Τη σύμφωνη γνώμη του για τη χορήγηση συνδρομητικής ψηφιακής άδειας στην εταιρία «ALPHA Ψηφιακή Σύνθεσις» είχε διατυπώσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στις 19 του Ιούνη 2000. Ο «ALPHA» μετά την υπογραφή της άδειας από τον υπουργό, «μπαίνει» στο χώρο και στο «παιχνίδι» της ψηφιακής τηλεόρασης.

Το Φλεβάρη του 2000, να υπενθυμίσουμε, ότι ο ALPHA με την ΕΡΤ και τον ΟΤΕ είχαν ανακοινώσει τη σύμπραξή τους και συμμετοχή τους σε ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα. Η πλατφόρμα «έσπασε» μετά την αποχώρηση του ΟΤΕ.

Μετά από το προχτεσινό «πράσινο φως» που έδωσε ο υπουργός Τύπου στις ψηφιακές και συνδρομητικές υπηρεσίες της εταιρίας του ALPHA, σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει μέσα σε διάστημα έξι μηνών από την έκδοση της άδειας, να καταρτιστεί η σύμβαση παραχώρησης, με το δημόσιο, το οποίο εκπροσωπεί ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ.

Η άδεια που υπέγραψε προχτές ο Δημήτρης Ρέππας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, θα έχει διάρκεια 15 ετών. Η νέα συνδρομητική τηλεόραση θα περιλαμβάνει μπουκέτο 10 τηλεοπτικών καναλιών και 5 ραδιοφωνικών σταθμών. Το πρόγραμμα θα εκπέμπεται μέσω του δορυφόρου Ηοt Bird 4 με το λογότυπο ALPHA DIGITAL. Μέτοχοι στην εταιρία είναι οι «ALPHA Επικοινωνίες Συμβουλευτική ΑΕ», Χρήστος Μπαλλής, Ευστάθιος Τσοτσορός, Αντώνης Παπαδημητρίου, «Ιντερτέκ ΑΕ διεθνείς τεχνολογίες» και «Ιντεραμέρικαν Ελληνική - ασφαλιστική εταιρία ζωής ΑΕ».

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας είναι ο Ευστάθιος Τσοτσορός, αντιπρόεδρος ο Ευστάθιος Λιδωρίκης και μέλη οι Ηλίας Πήττας, Βασίλειος Πήττας και Χρήστος Μπαλλής.

Στους στόχους της εταιρίας όπως καταγράφονται στην ανακοίνωσή της, είναι η παροχή τηλεοπτικών και συνδρομητικών υπηρεσιών «υψηλών προδιαγραφών μέσω υπερσύγχρονης τεχνολογικής υποδομής», η παροχή προγραμμάτων «υψηλής ποιότητας και θεματικής αρτιότητας και η εξέλιξη υπηρεσιών αμφίδρομης επικοινωνίας», καθώς και η ανάπτυξη οργανωμένου δικτύου προώθησης και διάθεσης των προϊόντων και υπηρεσιών της.

Είναι η τρίτη ψηφιακή άδεια που χορηγείται. Εχουν προηγηθεί οι άδειες παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών στη NOVA της «Multichoice» και στην εταιρία του «Interactive» του Γιώργου Μπατατούδη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ