Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΕΡΑΡΧΙΑ
Συνεδρίαση για τα φορολογικά

Την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας την Παρασκευή αποφάσισε χτες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε εκτάκτως με αφορμή τα νέα φορολογικά μέτρα. Προηγήθηκε λεπτομερής ενημέρωση από τον αρχιεπίσκοπο των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σχετικά με τη φορολόγηση που πρόκειται να επιβληθεί στα νομικά εκκλησιαστικά πρόσωπα και τα ιδρύματα της Εκκλησίας της Ελλάδας.

«Η πρόταση που θα συζητήσουμε την Παρασκευή θα είναι να φορολογηθούν τα καθαρά έσοδα της Εκκλησίας», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος στους δημοσιογράφους και ισχυρίστηκε πως η Εκκλησία δεν έχει αντίρρηση να φορολογηθεί, πάντα προσέφερε, πάντα έδινε και θα εξακολουθήσει να το κάνει. Σε ερώτηση αν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε ότι όλα θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι εκτός από τα τεράστια κέρδη που έχει η Εκκλησία από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, υπάρχει και η εκκλησιαστική περιουσία (δάση, βουνά, λίμνες, λιμνοθάλασσες, ακτές, αιγιαλοί), που πρέπει να γίνει λαϊκή ιδιοκτησία, πηγή πλούτου για όλη την κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ