Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Συγκέντρωση ενάντια στα διόδια στην «Εγνατία»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι στο νότιο κόμβο της Ορεστιάδας μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, ενημερώνοντας τους διερχόμενους οδηγούς για την πρόθεση της κυβέρνησης να χωροθετήσει 13 σταθμούς διοδίων στην Εγνατία στη διαδρομή Θεσσαλονίκης - Ορεστιάδας - Θεσσαλονίκης. Από αυτούς οι επτά θα βρίσκονται στη διαδρομή Ορεστιάδας - Θεσσαλονίκης, ενώ οι τέσσερις σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν μέσα στο 2010 με αντίτιμο διέλευσης τα 2 ευρώ.

Με ανακοίνωσή της, η Αχτιδική Επιτροπή Βόρειου Εβρου του ΚΚΕ καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής να αντιδράσουν δυναμικά στην απόφαση της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν να έχουν όλοι Ελεύθερη και Δωρεάν πρόσβαση στην «Εγνατία».

Καλεί ακόμα τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που με οδηγίες της ΕΕ παραδίδουν λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, υποδομές στο μεγάλο κεφάλαιο για παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζομένων.

«Τα διευρωπαϊκά δίκτυα έγιναν με κοινοτικούς πόρους, αλλά και με εθνικά κονδύλια, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πλήρωσαν ακριβά για να κατασκευαστεί ένα έργο και θα ξαναπληρώνουν εφ' όρου ζωής κάθε φορά που θα το χρησιμοποιούν. Τελικά, ο πολυδιαφημιζόμενος δρόμος της "Εγνατίας", ένα έργο που πλήρωσαν οι Ελληνες φορολογούμενοι, γίνεται στα χέρια κάποιων "ομίλων" εργαλείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού σε βάρος των εργαζομένων», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ