Κυριακή 21 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Την Τρίτη η εκδήλωση του ΚΚΕ για τον Κινηματογράφο

Τις θέσεις του για ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης του ελληνικού κινηματογράφου, προς όφελος των δημιουργών και του λαού, θα παρουσιάσει το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ, την Τρίτη 23 του Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, πλατεία Καραϊσκάκη), στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι δύο δρόμοι για την ανάπτυξη του Ελληνικού Κινηματογράφου».

Με την εκδήλωση αυτή δίνεται απάντηση στο διαχρονικό δίλημμα που θέτει ο καπιταλισμός στους καλλιτέχνες: Αν θα μετατραπούν οι ίδιοι σε υπαλλήλους της οπτικοακουστικής βιομηχανίας και τα έργα τους σε εμπορευματικά προϊόντα του ή θα επιλέξουν το δρόμο της ρήξης με την κυρίαρχη, αλλά ιστορικά ξεπερασμένη και σάπια αστική κουλτούρα, κάνοντας επιλογή αγωνιστική στο δεύτερο δρόμο.

Οι προτάσεις του Κόμματος δείχνουν την πραγματική διέξοδο των δημιουργών που προβληματίζονται με τις καταστροφικές συνέπειες της επίθεσης του κεφαλαίου στην κοινωνία και την τέχνη. Αυτή τη διάσταση υπογραμμίζει το ΚΚΕ, συνοδεύοντας την πρόσκλησή του προς τους καλλιτέχνες και όλο το λαό με την πάντα επίκαιρη ρήση του Ντιντερό: «Η Τέχνη δεν έχει καμία υποχρέωση να είναι προνόμιο για τους ακαμάτηδες, οφείλει να έχει κοινωνική αποστολή και χρησιμότητα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ