Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Με διαγωνισμό η εκτύπωση του Χρυσού Οδηγού

Με διαγωνισμό και με τήρηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών έγινε από τον ΟΤΕ η ανάθεση εκτύπωσης μέρους του τιράζ του Χρυσού Οδηγού σε εκτυπωτική εταιρία είπε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Μεταφορών Α. Βούλγαρης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Γ. Αμπατζόγλου.

Ο υφυπουργός είπε ότι η ανάθεση αφορούσε μόλις 400.000 τεύχη από ένα τιράζ 6,5 εκατομμυρίων που τυπώνονται ετησίως. Για τη διαδικασία εκδήλωσαν ενδιαφέρον πέντε εκδοτικές εταιρίες και το τελικό ποσό εκτύπωσης αγγίζει σχεδόν τα επίπεδα που θα κόστιζε η εκτύπωση από τον ίδιο τον ΟΤΕ.

Ο βουλευτής του ΣΥΝ, Γ. Αμπατζόγλου, μεταξύ άλλων, έκανε και μια περίεργη και καθ' όλα ύποπτη αναφορά - προφανώς κατ' εντολήν συγκεκριμένων συμφερόντων που εξυπηρετεί το κόμμα του - ισχυριζόμενος ότι η διαδικασία αποτελεί προίκα στον Σ. Κόκκαλη γιατί, όπως είπε, "η συγκεκριμένη εκδοτική εταιρία θα πέσει στην αγκαλιά του Σ. Κόκκαλη".

Υπενθυμίζουμε, με αφορμή την αήθη αυτή αναφορά, πως με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 16/11 η «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ» απαντούσε στα όσα γράφτηκαν για «σκανδαλώδη ανάθεση», και αποδείκνυε πως τα δημοσιεύματα περί «σκανδαλώδους και διαπλεκόμενης ανάθεσης» ήταν παντελώς ανυπόστατα και αποκαθιστούσε την αλήθεια.

Στην ανακοίνωσή της εκείνη, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ τόνιζε ότι «προκαλεί εντύπωση ο χαρακτηρισμός "σκανδαλώδης ανάθεση"», επισήμανε ότι πρόκειται για μια εργασία για την οποία προκηρύχτηκε δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός με αριθμό 327/456275/23-10-00, όπου κλήθηκαν και πήραν μέρος όλες οι μεγάλες εκτυπωτικές μονάδες που μπορούσαν να παράγουν τέτοιο έργο.

«Καταθέσαμε σφραγισμένη κλειστή προσφορά και μετά την αποσφράγιση ήμασταν μειοδότες», ανέφερε η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. «Είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί μια φυσιολογική διαδικασία που επαναλαμβάνεται τα τελευταία τρία χρόνια στη διαπλοκολογία των ημερών», επισημαίνει και θέτει το ερώτημα: «Γιατί τα προηγούμενα χρόνια που ήταν και άλλοι μειοδότες δεν ήταν σκάνδαλο και είναι φέτος που μειοδότης είναι η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ;»

Τέλος, η «Τυποεκδοτική» υπογράμμιζε τα εξής: «Οσο για τα υπόλοιπα ζητήματα που αναφέρονται στα δημοσιεύματα και αφορούν τους εργαζόμενους του ΟΤΕ και το μέλλον της εκτυπωτικής μονάδας του, πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων, μπορούν να επιβάλουν τις λύσεις αυτές που θα είναι σε όφελος του κοινωνικού συνόλου και των ίδιων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ