Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Αγωνία για έναν

Στην ελληνική μονομαχία στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει το Μαρούσι (19.00, ΝΟΒΑ), το οποίο διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά, εστιάζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σημερινή τελευταία αγωνιστική της φάσης του ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας. Αντίθετα ο Ολυμπιακός χωρίς άγχος ταξιδεύει στη Μόσχα για να αντιμετωπίσει την Κίμκι (20.15, ΣΚΑΪ) με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν σφραγίσει πρόκριση και πρώτη θέση του ομίλου.

Στο ΟΑΚΑ τα συναισθήματα είναι διαφορετικά, με τους «πράσινους» να θέλουν να κλείσουν τον ευρωπαϊκό εφιάλτη όπως εξελίχθηκε φέτος η παρουσία τους στην Ευρωλίγκα με επιτυχία σημειώνοντας μόλις τη δεύτερη νίκη τους στο ΤΟΠ-16. Αντίθετα το Μαρούσι βρίσκεται ακόμα στο κυνήγι της πρόκρισης, αφού με νίκη δική του και ήττα της Παρτιζάν από την Μπαρτσελόνα είναι αυτό που παίρνει το εισιτήριο για την οκτάδα.

Στον Παναθηναϊκό υπάρχει προβληματισμός για τους τραυματισμούς των Πέκοβιτς, Σπανούλη, Διαμαντίδη και Περπέρογλου, οι οποίοι έχουν χάσει τις προπονήσεις στις αρχές της εβδομάδας και η συμμετοχή τους σήμερα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη. Αντίθετα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Ομπράντοβιτς. Σύμφωνα με τον Σέρβο τεχνικό στόχος της ομάδας του είναι να πιστοποιήσει ακόμα μια φορά στους τελευταίους αγώνες την αγωνιστική άνοδο και πως οι άσχημες εμφανίσεις που οδήγησαν στον αποκλεισμό από τη συνέχεια ήταν μια παρένθεση. Στο Μαρούσι αν και η ομάδα δείχνει κουρασμένη στις τελευταίες υποχρεώσεις της, εμφανίζοντας αγωνιστικά προβλήματα, υπάρχει η αισιοδοξία ότι στο φινάλε της πορείας που τους έδωσε τον τίτλο της ομάδας - έκπληξη στη φετινή διοργάνωση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η λέξη πρόκριση μπορεί να μην ακούγεται, ωστόσο παραμένει κρυφό όνειρο για τους παίκτες του Μπαρτζώκα.

Χωρίς να καίγεται βαθμολογικά αλλά με κίνητρο τη διατήρηση του αήττητου στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας, που θα δημιουργήσει ρεκόρ στη διοργάνωση, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Μόσχα την Κίμκι. Ενόψει μάλιστα των αναμετρήσεων στα προημιτελικά με την Πρόκομ οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης για τη συνέχεια. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν την ευκαιρία μέχρι σήμερα, ενώ προτίμησε να προφυλάξει τον Γιάννη Μπουρούση που έχει ταλαιπωρηθεί τελευταία από τραυματισμούς και ίωση αφήνοντάς τον στην Αθήνα. Στο άλλο ματς του ομίλου η Κάχα Λαμποράλ θα κοντραριστεί με την Τσιμπόνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ