Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10618

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ 67 ΠΟΛΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
  • Με σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν εντατικά τις προετοιμασίες για την πανεργατική πανελλαδική απεργία.
  • Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
  • Στον Πειραιά, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού.

ΣΕΛ.  8  -  11

Σφάζουν μισθούς και συμβάσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις

ΚΚΕ: Πανεργατικός ξεσηκωμός σε όλους τους χώρους δουλειάς, συσπείρωση στη γραμμή: Να μην πτωχεύσει ο λαός, να πτωχεύσει η πλουτοκρατία. Ολοι στην απεργία και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Να αποκρούσουμε τα άγρια μέτρα, να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι

*

Η ελληνική κυβέρνηση παίρνει σαρωτικά αντεργατικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα ενιαία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δηλαδή την ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης για να υπάρξουν επενδύσεις, καπιταλιστική ανάπτυξη. Τέτοιες αποφάσεις πήρε χτες το Συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης στις Βρυξέλλες, το επιβεβαίωσαν τόσο ο Ελληνας πρωθυπουργός όσο και ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Ολι Ρεν. Τα μέτρα περιλαμβάνουν: Περικοπές μισθών, επιδομάτων και δώρων Πάσχα - Χριστουγέννων - καλοκαιρινής άδειας, δραστική περικοπή και παραπέρα υποβάθμιση παροχών Υγείας - Πρόνοιας, επέκταση της ελαστικοποίησης της εργασίας, εφαρμογή του ενεργού - ανενεργού χρόνου εργασίας, κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, μείωση των συντάξεων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση των απολύσεων κ.ά. Τις νέες αντιδραστικές αλλαγές επιχειρούν ήδη να τις επιβάλουν με την τρομοκρατία οι εργοδότες στους χώρους δουλειάς.


ΣΕΛ.  6   -   7

Associated Press

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες και τα παιδιά τους

Οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που στερούν τα δικαιώματα των μεταναστών, είναι αυτές που επιτίθενται εναντίον των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  13

Ανατροπή

Ενώ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έπαιρνε τα εύσημα από Σαρκοζί,Μέρκελ, για τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωνε ταυτόχρονα νέα σφοδρή αντιλαϊκή επιδρομή μιλώντας για «μεγάλες αλλαγές στη Διοίκηση, ("Καλλικράτης"), στο φορολογικό σύστημα, στο Ασφαλιστικό, στο εκπαιδευτικό σύστημα, στο σύστημα Υγείας. Η κυβέρνηση προχωράει στην αναδιάρθρωση της οικονομίας, για να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι ελκυστική για επενδύσεις και για ανάπτυξη». Χτες ο επίτροπος της ΕΕ, Ολι Ρεν, μίλησε για την αναγκαιότητα επιβολής αναδιαρθρώσεων στους ίδιους τομείς, αλλά και στο εργασιακό, στους μισθούς, και στον ιδιωτικό τομέα, για ανταγωνιστικότητα, ό,τι δηλαδή είπε ο πρωθυπουργός, αποδεικνύοντας ότι τα μέτρα ήταν συναποφασισμένα και προαποφασισμένα στην ΕΕ για πιο φτηνούς εργάτες δηλαδή μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ και ο «Ρ» τα έχουν πει κατ' επανάληψη μιλώντας για μόνιμα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ο λαός να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα. Ενιαία ταξική πάλη ενάντια στα μέτρα, στην πολιτική του κεφαλαίου, εγκατάλειψη των κομμάτων της πλουτοκρατίας, συσπείρωση, ενίσχυση του ΚΚΕ, πολιτικός αγώνας για ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία.



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ
«Ψήφος εμπιστοσύνης» για συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Καρτέλ και κυβέρνηση ληστεύουν το λαό

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ