Στην αιφνίδια και αναίτια απόλυση δύο τεχνικών (ηχολήπτες και κάμεραμαν) προχώρησε η εργοδοσία στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΝΑ και ALTER. .
Να σημειωθεί ότι και στους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς τον περασμένο χρόνο σημειώθηκαν συνολικά 105 απολύσεις και «απομακρύνσεις» εργαζομένων μέσω της «εθελούσιας εξόδου». Συγκεκριμένα, από τον ΑΝΤΕΝΝΑ το δρόμο της εξόδου είδαν μέσω της εθελούσιας 75 εργαζόμενοι, ενώ απολύθηκαν 10 και στο ALTER απολύθηκαν περίπου 20 εργαζόμενοι.
Τις «αιφνίδιες, αναιτιολόγητες, αντισυνδικαλιστικές και αντεργατικές απολύσεις» καταγγέλλει με ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), ζητώντας από τις διοικήσεις των σταθμών την άμεση ακύρωσή τους. Επισημαίνει δε, ότι οι απολύσεις ανακοινώθηκαν σε μια περίοδο που οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί με την Ενωση βρίσκονται στη φάση διαπραγματεύσεων για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του χώρου.
«Σε μια περίοδο όπου όλοι μιλάνε για την κρίση, οι εργοδότες εντείνουν την επιθετικότητά τους. Στο όνομα της κρίσης, αυθαιρετούν, πιέζουν, καταπατούν δικαιώματα και εργατικές νομοθεσίες, συμπιέζουν με όλους τους τρόπους το εργατικό κόστος», επισημαίνει το ΔΣ της Ενωσης. Γι' αυτό, όπως εξηγεί, η μάχη της φετινής Συλλογικής Σύμβασης έχει ιδιαίτερη σημασία και αυτό πετυχαίνεται με συλλογικές διαδικασίες, συμμετοχή όλων μας και αποφασιστικότητα.
Ξεκαθαρίζει δε, ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε τίποτα, ούτε να θυσιάσουμε τίποτα στο όνομα της δικής τους κρίσης. Δε μοιραστήκαμε τον πλούτο τους και δεν πληρώνουμε την κρίση τους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν οι εργαζόμενοι τα θύματα της κρίσης που δημιούργησαν και των αντεργατικών τους σχεδίων». Γι' αυτό - όπως σημειώνει το ΔΣ - σήμερα είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να «διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ακόμα πιο ξεκάθαρα λέμε, ότι καμία απόλυση, καμία αυθαιρεσία, καμία μείωση ή περιορισμός των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας δε θα γίνει ανεκτή στο όνομα των "δυσκολιών" και της κρίσης».
Το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς να αντισταθούν με κάθε τρόπο στις συνθήκες ανασφάλειας, ανέχειας και τρομοκρατίας που η εργοδοσία προσπαθεί να δημιουργήσεις και τις δημοσιογραφικές οργανώσεις να πάρουν δυναμική θέση στο ζήτημα αυτό. Θεωρεί δε, ότι κάθε ολιγωρία είναι ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη για όλους.