Κυριακή 7 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτωπο πάλης ενάντια στις αιτίες

Σε ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Ζωγράφου του ΚΚΕ - μεταξύ άλλων - είχαν επισημάνει: «Να, λοιπόν, που το ανοσιούργημα ολοκληρώθηκε. Η μετατροπή του ποδοσφαίρου από άθλημα σε εμπόρευμα παρέδωσε, υποχρεωτικά, τα σωματεία σε μια χούφτα "έντιμους" επιχειρηματίες, που μαζί με τον τίτλο, τα χρώματα και το σήμα των ομάδων βρέθηκαν "ιδιοκτήτες" της αγάπης του κόσμου για την ομάδα, της ιστορίας, της ανάγκης άθλησης και ψυχαγωγίας, της έκφρασης αλληλεγγύης και συνεργασίας, της ψυχικής σύνδεσης της κοινότητας, της άμιλλας και της περηφάνιας του λαού.

Δόθηκε η δυνατότητα, γιατί αυτή είναι η βασική στόχευση των διαχειριστών της εξουσίας που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα, στους αδελφούς Μητρόπουλους να χειριστούν δυο ιστορικά σωματεία, τον "Ηλυσιακό" και το "Αιγάλεω", σαν συνοικιακά γαλακτοπωλεία, παρά και ενάντια στη θέληση του ερασιτεχνικού σωματείου και του λαού των Ιλισίων. Διέλυσαν τον "Ηλυσιακό", πετώντας στα σκουπίδια τίτλο, σήμα, χρώματα και ιστορία, σαν να μην υπήρξε ποτέ, κρατώντας το "χρήσιμο" γι' αυτούς μέρος του "εμπορεύματος", τη θέση στη Β' Εθνική. Για να προσφερθεί "θυσία", με κανιβαλικό τρόπο, στην ταλαίπωρη ομάδα των Δυτικών Συνοικιών.

Επιτέλους είναι ώρα να δούμε το πρόβλημα και αυτούς που το δημιουργούν κατάματα. Οσο υπουργεία σαν το Ανάπτυξης, το Βιομηχανίας, το Οικονομίας ασχολούνται με τον Αθλητισμό, τόσο ο Αθλητισμός από κοινωνική ανάγκη και δικαίωμα όλου του λαού θα μετατρέπεται σε κερδοφόρα δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου και μέσο ιδεολογικής χειραγώγησης, θα ακολουθεί τη μοίρα και των άλλων κοινωνικών αγαθών, όπως η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία κλπ. Το δικαίωμα στη ζωή αποκτά ΦΠΑ! Δεν είναι ζήτημα "καλών" ή "κακών" νόμων. Δεν είναι ζήτημα "καλών" ή "κακών" ανθρώπων. Είναι ζήτημα επιλογών και εφαρμογής αντιλαϊκής πολιτικής για την οποία είναι εξίσου υπεύθυνες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οι φίλοι του Ηλυσιακού έχουν πια την εμπειρία. Φτάνουν πια οι αυταπάτες. Με παρακάλια και συναίνεση δε λύνονται τα προβλήματα. Αυτή η υπόθεση δεν αφορά μόνο τη συνοικία μας, δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο. Χρειάζεται δράση από τον κόσμο που αγαπά το ποδόσφαιρο και τη ζωή. Υπάρχει ανάγκη συστράτευσης όλων όσοι ανησυχούμε για τις αρνητικές εξελίξεις στο βιοτικό μας επίπεδο, τις Εργασιακές Σχέσεις, την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

Για ένα ποδόσφαιρο καθαρό, συναγωνιστικό, μακριά από τη βία, θεαματικό, κομμάτι μιας γενικότερης φιλολαϊκής αθλητικής ανάπτυξης. Μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας. Πεδίο ανάπτυξης της άμιλλας, της ομαδικότητας, της θεμιτής φιλοδοξίας για διάκριση και πρωταγωνιστικό ρόλο. Να λειτουργεί διαμορφώνοντας θετικά πρότυπα στη νεολαία και αξίες που δεν μπορεί να καλλιεργήσει το ποδόσφαιρο - επιχείρηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ